V Italiji se je včeraj število okuženih s koronavirusom povzpelo na 62. Dva od bolnikov sta umrla: sinoči v Padovi moški, danes zjutraj v Lombardiji ženska. Strokovnjaki opozarjajo, da je velik delež okuženih v Italiji (25 odstotkov) v kritičlnem stanju. Dramatično dogajanje pri zahodnih sosedih tudi danes spremljamo IZ MINUTE V MINUTO, včerajšnje dogajanje si lahko preberete TUKAJ.

19:35 Po poročanju Corriere della Sera je milanski bolnik, ki je okužen s koronavirusom, v bolnici že teden dni. Oblasti so sporočile, da imajo le nekaj ur časa, da rekonstruirajo, s kom je imel moški stike. Če jim ne uspe, lahko izgibijo bitko za Milano, prestolnico Lombardije.

19:19 Zaradi sekundarnih okužb so lokalne oblasti v severnih italijanskih regijah Lombardije in Benečije ukazale zaprtje šol, podjetij in restavracij ter odpovedale športne prireditve. Župan Milana (1,4 milijone prebivalstva) Giuseppe Sala je odredil zaprtje vseh javnih prostorov.

19:10 V Italiji potrjenih 62 primerov okužbe: Lombardija (46), Benečija (12), Lazio (3) in Torino (1).

19:05 V Furlaniji in Julijski krajini razglasili izredne razmere do konca julija, v večmilijonskem Milanu potrjen prvi primer okužbe, poroča več italijanskih medijev.

(Slika: Twitter)

18:50 Kardiolog Blaž Mrelje: “Napovedujem: Prvi potrjen primer koronavirusa bomo imeli ta teden. Prvi problem zaradi pomanjkanja intenzivnih postelj teden kasneje. Tretji teden pa bo štala. Pa tudi: ministra za obrambo in zdravstvo ter akademiki bodo ostali skriti kot riti.”

18:47 Število okuženih s koronavirusom (Covid-19) se je v Italiji povzpelo na 57: Lombardija (41), Benečija (12), Lazio (3) in Torino (1).

Image

(Slika: Twitter)

18:15 Koronavirus se širi hitreje od vseh do zdaj znanih virusov. Srhljiv grafični prikaz si lahko ogledate TUKAJ.

Več si lahko preberete tukaj.