Izjava dneva: “Če doma nisi verodostojen, si drugje še manj.”

Foto: X

Ko je takratni predsednik vlade Janez Janša kot prvi izmed treh tujih delegatov obiskal Kijev po napadu na Ukrajino, so ga naši mediji in levica zasul z obtožbami o krhanju ugleda Slovenije v tujini. Po tem, ko sta Evropa in svet to dejanje priznala za enega najbolj pogumnih in pomembnih za nadaljnje dogodke ter mu pripisali celo zgodovinski pomen, so na levici obrnili ploščo.

https://x.com/rajko_gasparic/status/1806956749770883180

Danes, ko dejansko velik del sveta priznava, da gre v tem primeru za vojni zločin Rusije nad Ukrajici, so tudi naši politiki na levici pričeli obiskovati to vojno območje in svoja dejanja označevati kot nekaj pomembnega. Zadnja v vrsti teh postopanj je predsednica republike Nataša Pirc Musar, a slike njenega obiska razkrivajo, da je nihče kaj veliko ne jemlje resno.

Če so ponavadi obiski tujih delegacij pri predsedniku Ukrajine številčno precej močno zasedene, je Nataša Pirc Musar pri tem obisku obstala bolj sama s predsednikom Ukrajine. To nenazadnje akže, da njenega obiska v Ukrajini ni nihče preveč resno jemal. Zaradi tega je zapis enega od uporabnikov družbenega omrežja pove vse o naši predsednici: “Če doma nisi verodostojen, si drugje še manj.” Dolgoletni novinar Bojan Požar je ob tem prepričan, da to kaže samo na dejstvo, da Pirc Musarjeva predsedniku ukrajine ni imela kaj povedati.

Vir: X