Izjava dneva: “Nad Slovenijo sem naredil križ in jo zapuščam, ker se ne želim skrivati v gozdovih, ko bo nekdo za mano letal s titovko na glavi ter nabito puško.”

Foto: Zajem zaslona (Youtube - Celjski sejem)

VladaRoberta Goloba je državo pripeljala tako daleč, da so jo pričeli zapuščati najuspešnejši podjetniki, ki tudi njemu dajejo kruh. Politika trenutne vlade predstavlja davek na davek s katerimi polnijo državno blagajno, s pretvezo solidarnosti pa tega razdelijo tako na delavce kot delodajalce. Kljub eeni najvišjih obdavčitev dela, ki jo imamo v Sloveniji, trenutna vlada še vedno gospodarstvu nalaga nove in nove obramenitve.

Takšna finančna politika pa po sprožila domino efekt, ko bodo državo pričeli zapuščati uspešni slovenski podjetniki. In prvi med njimi je ajdovski podjetnik Ivo Boscarol, ki je vladi sporočil: “Nad državo sem naredil križ. Odhajam, ker nočem čakati, da bi se mi bilo treba skrivati po gozdovih, ko bo nekdo za mano tekal s titovko na glavi in nabito puško.” Gre za res žalostno podobo realnega stanja oziroma odnosa vladajoče politike do uspešnih gospodarstvenikov.

Na drugi strani pa smo priča propadlim podjetnikom, ki jih sam predsednik vlade vabi nazaj in jim ponuja zaposlitev, če jo bodo potrebovali. Kdo živi od koga?

Vir: Twitter