Izjava dneva: Pri nas bo inženir Janković s podporo levih vlad zastrupil vire čiste pitne vode!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Uroš Leva)

Pred parlamentarno komisijo, ki preiskuje gradnjo Kanala C0 je pričal nekdanji minister Aleš Hojs, ki je bil včasih tudi uslužbenec VO-KA. Slednji je razkril, kako je ljubljanski župan pri tem projektu preko svojih ljudi izvajal pritisk na posameznike.

https://x.com/UrosRaztresen/status/1795790781933920524

Tako je Hojs razkril, da je prejel klic člana uprave DRI-ja, ki danes ni več tam zaposlen, je pa takrat priči pojasnil navodila župana Jankovića. Ta je dal jasno in nedvoumno vedeti, da Aleš Hojs ne sme imeti s tem projektom nič. Tako ni smel podpisati nobenega dokumenta, prav tako pa ne ljudje, ki so pod njegovim vodenjem.

Še bolj pa je zaskrbljujoče, ko priča razkrije kdo je projektiral kineto, ki se danes dela na Kanalu C0. To je bil po njegovih besedah Zoran janković, ki je na sestanku narisal skico in projektantom naročil, da morajo točno takšno zadevo narisati. Ta izjava priče je spodbudila uporabnika družbenega omrežja, ki je zapisal: “V indijskem glavnem mestu New Delhi so razglasili rdeče opozorilo zaradi vročine. Oblasti opozarjajo na pomanjkanje vode v mestu s 33,8 milijona prebivalcev. Pri nas pa bo inženir Janković s podporo levih vlad zastrupil vire čiste pitne vode!”

Vir. X