Izjava dneva: “Zagovor, nivo vrtca.”

Foto: Zajem zaslona X / Edvard Kadič

V četrtek je kljub mnogim opozorilom, da je šlo pri nakupu 13 tisoč računalnikov za netransparetno porabo javnega denarja, Emilija Stojmenova Duh prejela podporo koalicijskih poslancev. Bolj kot sama vsebina interpelacije je v oči zbodla retorika tako ministrice kot koalicijskih poslancev, ki so jo branili na vse pretege. Če se samo spomnimo, da je kar sama sebe označila za migrantko, tujko in čefurko, pove več kot dovolj o tem, da ni bilo pravih argumentov, ki bi ovrgli očitane nepravilnosti podane v interpelaciji.

Kratko analizo nastopa ministrice je naredil tudi strokovnjak za govorico telesa Edvard Kadič. Nastop ministrice je opisal zelo na kratko: “Zagovor, nivo vrtca.” To dejansko pove vse o tem na kakšen nivo se je spustila ministrica in s kakšnimi “argumenti” je poskušala očitke v interpelaciji zavreči. Prav tako pa je Kadič še bolj kritičen in ljudi poziva, da sami presodijo ali je to nivo državnega zbora ter ministrice ali si na oblasti želijo strokovnjake ter strokovne ljudi.

Edvard Kadič je ob tem nekaj krepkih povedal tudi na račun koalicije: “Včerajšnja interpelacija je pokazala, da poslancem koalicije enostavno ni pomembno, kdo je minister. Kaj bo jutri z nami, ni na seznamu njihovih skrbi. Zanima jih le kaj bo z njimi.”

Vir: X