Izjemno! Ker vlada dela dobro, je brezposelnost v Sloveniji ena najnižjih v svetovnem merilu!

Slovenija uspešno obvladuje področje brezposelnosti. (Foto: Vlada RS)

Predsednik vlade RS Janez Janša je poleg grafa, ki prikazuje nizko stopnjo brezposelnosti v Sloveniji v globalnem merilu zapisal: “Poglejte uvrstitev Slovenije na svetovni lestvici brezposelnosti. Kljub pandemiji in birokraciji med vodilnimi v svetu. Zmoremo.”

Tako lahko iz grafa, ki prikazuje brezposelnost v svetovnem merilu, vidimo, da beleži SLovenija nižjo brezposelnost kot Danska, Velika Britanija, Norveška, ZDA, Luksemburg, Belgija, Avstrija, Francija, Švedska in številne druge države sveta. Pred Slovenijo se uvrščajo le Češka, Japonska, Nizozemska, Južna Koreja, Poljska in Nemčija. So pa na samem repu lestvice Španija, Grčija in Kostarika, poroča Nova24TV.

V Sloveniji v svetovnem merilu beležimo nizko brezposelnost. (Foto: Twitter)

Tudi poslanec SDS Jure Ferjan je komentiral pozitivne ekonomske kazalce: “Medtem ko Koalicija KUL vztraja pri nagajanju in blatenju Vlade RS in premierja Janeza Janše, o njenih rezultatih uspešnega dela vedno znova pričajo tudi mednarodne analize in statistike. Na svetovni lestvici je Slovenija med državami z najnižjo brezposelnostjo.”

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV