Izkazalo se je zakaj je vlada na vrha Siola na silo zamenjala Petra Jančiča! Novi odgovorni urednik namreč uvaja cenzuro!

Foto: pixabay.com

“Peter Jančič, ko je bil odgovorni urednik Siola, so eni-spomnimo – res brutalno žalili, poniževali, mu celo grozili, tudi ad personam, pa je zdržal ter ni ukinil komentarjev.” S temi besedami je novinar Bojan Požar pospremil vest, da na Siolu ukinjajo možnost komentarjev pod članki.

V preteklih dneh se je namreč pojavila vest, da na Siolu ukinjajo možnosti komentarjev pod članki. Mihael Šuštaršič razlog za takšno potezo vidi v domnevni odgovornosti do družbe, hkrati pa ljudem sporoča, da komentiranje člankov ni pravica ampak možnost.

Novinar Bojan Požar pa je prepričan, da je posledica takšne odločitve članek o Tini Gaber in nutrijah. Hkrati pa opozarja, da gre s to potezo za zapiranje v svoj politično-medijski mehurček.

“Vladni SIOL ukinja do vlade kritične komentarje. Na pro-vladnem 24ur, kjer so zbrani vladni podporniki, komentarji ostajajo,” pa takšno potezo ocenjuje Tomaž Štih.

Vir: Twitter