Izolski trg v 21. stoletju okrašen s podobami rdeče zvezde, srpa in kladiva ter diktatorja Josipa Broza Tita

Foto: X Boris Vagaja

Nič čudnega ni, da Slovenija ne da stopica na mestu ampak nazaduje ter, da jo prehitevajo vse države vzhodnega bloka, saj se še vedno ni otrsla vpliva nekdanjega komunističnega režima. Verjetno je samo v Sloveniji mogoče, da v 21. stoletju trg enega od mest krasijo podobe rdeče zvezde, srpa in kladiva ter nenazadnje diktatorja Josipa Broza Tita.

https://x.com/AleksKrejci/status/1794627575819681796

Takšno sliko je bilo namreč mogoče videti ta konec tedna v Izoli, ko so trg krasile zastave Jugoslavije, Josipa Broza Tita in Sovjetske zveze. In to kljub temu, da je ta režim v Sloveniji pustil za sabo več kot 700 prikritih morišč, kjer se je življenje končalo nič hudega slutečih državljanov, ki so nasprotovali temu diktaturskemu režimo.

Danes po več kot tridesetih letih samostojnosti in zmagi v vojni, ko je agresorska vojska pod redečo zvezdo napadla Slovenijo, Slovenci paradirajo pot temi totalitarnimi simboli. Kot je zapisal eden od uporabnikov družbenega omrežja, bi naj bila to v prihodnost zazrta družba? Verjetno ne, ampak žal vračanje v neke stare temačne čase.

https://x.com/VasjaBocko/status/1794633728188461453

Vir:X