Izveden prvi del projekta MVP – mladi v praksi namenjen brezposelnim mladim iz Savinjske, Posavske in Jugovzhodne Slovenije

Foto: MCC

Celje 3. oktober 2020 – V Celjskem mladinskem centeru so v mesecu septembru pričeli s projektom MVP – Mladi v praksi. Projekt je namenjen mladim brezposelnim na območju Savinjske, Posavske in Jugovzhodne Slovenije.

Mesec pred tem – avgusta so v Celjskem mladinskem centru predstavili projekt »MVP – Mladi v  praksi«, s katerim želijo v usposabljanje vključiti kar 40 mladih brezposelnih iz Savinjske, Posavske in Jugovzhodne Slovenije. Odziv na predstavitev je bil zelo dober oziroma pozitivna, saj so v prvem prijavnem roku sprejeli 9 mladih, ki so se vključili v omenjeni projekt.

V mesecu septembru so tako pričeli s prvim delom usposabljanja, imenovanim  »Spoznavam se«, ki je sestavljen iz delavnic neurolingvističnega programiranja (NLP), javnega nastopanja in kreativnega pisanja. Udeleženci so na delavnicah NLP-ja, (ki velja za eno najbolj cenjenih in iskanih tehnik komuniciranja, in je nov pristop v komunikaciji in osebnem razvoju, namenjen raziskovanju uspešnosti in odličnosti v vedenju), pilili svoje organizacijske in komunikacijske veščine, prepoznavali in aktivirali svoje notranje potenciale ter vzpostavljali in vzdrževali kakovostne medčloveške odnose.

»Za vključitev v program sem se odločil takoj, ko sem prebral vsebino projekta, predvsem pa zaradi kreativnega pisanja in javnega nastopanja. To so moje šibke točke na katerih moram delati in ta program mi daje možnost, da se na tem področju izboljšam«, je povedal Jan, udeleženec v MVP projektu.

Vključeni v projekt so meseca septembra nadgrajevali svoje znanje pri hitrem učenju novih veščin, prepoznavali potrebe in želje sogovornika ter spoznavali svoje prednosti in sposobnosti. izvedli so tudi delavnice kreativnega pisanja, na katerih so udeleženci projekta prebirali življenjepise in se jih naučili spisati z namenom, pritegniti delodajalce. Na delavnicah javnega nastopanja so udeleženci debatirali o različnih oblikah in načelih dobre komunikacije in elementih podajanja informacij.

»Moji vtisi so odlični. Menim da mi bo vse, kar smo se sedaj naučili pomagalo pri iskanju zaposlitve, pri razgovorih in tudi pri zaposlitvi«, je po koncu prvega dela usposabljanja povedala Tanja, udeleženka v projektu.

V Celjskem mladinskem centru bodo prihodnjih mesecih izvedli še drugi del usposabljanja, tako imenovani »Predstavim se«, ki bo sestavljen iz delavnic računalniškega opismenjevanja, uporabe družabnih omrežij v marketinškem komuniciranju, priprave predstavitvenega videa in preizkusa skozi mladinsko delo.

M.I.