Jan Plestenjak vsem skeptikom do slovenske glasbe nalil čistega vina glede pomena narodne zavesti

Jan Plestenjak. (Foto: Zajem zaslona Twitter / e-maribor)

V oddaji Arena je ob zadnjih nedomoljubnih potezah vlade, z ukinitvijo Muzeja osamosvojitve, novinar Igor Pirkovič soočil mnenja zakaj je pomembno spoštovati slovensko zgodovino. Med gosti je bil tudi pevec Jan Plestenjak, ki je s svojim pogledom na slovensko glasbo, ki je tudi del zgodovine razkril, zakaj je pomembno imeti Slovenijo rad.

Kljub temu, da je za nekatere v Sloveniji slovenska glasba s pridihom fašistoizma je Jan Plestenjak lepo prikazal, da slovenski glasbeniki v Sloveniji še vedno prodajo največ kart. To po njegovem kaže, da imajo še vedno radi slovensko glasbo. V nadaljevanju je predstavil, da se pri slovenski glasbi predvsem tisti, ki odločajo srečujejo s kompleksom manjvrednosti.

Po mnenju Jana Plestenjaka je težava tudi v tem, da se Slovenci premalo s ponosom predstavljamo od kod prihajamo. “Če bi to oznako nosil s ponosom kot čin vojaka na rami. Pri nas pa raje pobegnemo in smo vse drugo kot smo”, je razmišljal Jan Plestenjak. vendar to po njegovem ni samo problem v glasbi ampak pri vseh stvareh povezani s Slovenijo.

Koliko pevcu pomeni slovenski jezik kaže tudi njegovo stališče denimo do proizvajalca pametnih telefonov. Kot je pojasnil je odločen, da v kolikor nov model ne bo imel menija v slovenskem jeziku, tega telefona ne bo kupil, saj gre za zavednost pomena slovenskega jezika. Prav tako je izpostavil, da dobiva veliko ponudb hrvaških pevcev za duete, vendar vedno zahteva, da so ti v slovenskem jeziku.

Vir: e-maribor