Janez Cigler Kralj na obisku v Domu starejših Šentjur in Šmarje pri Jelšah

Foto: gov.si

Šentjur, Šmarje pri Jelšah 11. julij 2020 – Včeraj se je na obisku Domov za starejše Šentjur in Šmarje pri Jelšah mudil minister za delo Janez Cigler Kralj. Ministru so bile predstavljene težave z nepredvideni stroški, ki so domovom nastali zaradi epidemije koronavirusa.

Minister je med obiskom ocenil, da sta oba omenjena domova pripravljena na morebitni drugi val koronavirusa. Direktorica doma v Šmarju pri Jelšah je predstavila koliko stroškov je nastalo z izbruhom virusa v njihovem domu, predvsem na področju dela in zagotavljanja zaščitne opreme. Epidemija jim je namreč prinesla za okoli 400.000 evrov dodatnih stroškov. Izpad so denarja so beležili tudi, ker niso mogli sprejemati novih gostov.

Minister je ob obisku obljubil, da bo stisko domov oblažil tudi četrti protikorona paket v katerem je predvidenih 31 milijonov evrov za reševanje kadrovske stiske v domovih. Hkrati je povedal, da so se iz prvega vala veliko naučili zato ministrstvo že sedaj pripravlja ukrepe, ki bi preprečili ponovitev dogodkov ob prvem valu.

Avtor: TMG

Vir: Štajerski val