Janez Janša: “Če po mnenju preiskovalne komisije nekateri manjši mediji delujejo kot vzporedni računi SDS, potem vsi ostali mediji vključno s POP TV, delujejo kot vzporedni računi Golobove vlade”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Preiskovalna komisija Mojce Šetinc Pašek je z vmesnim poročilom potrdila opozorila nekaterih političnih analitikov, da gre v tem primeru izključno za diskreditacijo SDS in nekaterih desno usmerjenih medijev. Kot je pred novinarji povedala Šetin Paškova naj bi njena komisija ugotovila, da nekateri “desni” mediji delujejo kot vzporeni računi stranke SDS. Pa je res temu tako in zakaj komisija ni pregledovala nekaterih drugih spornih nakazil samega Roberta Goloba?

Da je zgodba povsem drugačna kot jo želi prikazati Šetinc Paškova je pred novinarji pojasnil tudi predsednik stranke SDS Janez Janša. Slednji je novinarko POP TV glede vprašanja o financiranju strank postavil v zelo neprijeten položaj, ko je pojasnil nekatera dejstva. Kot pojasnjuje Janša v kolikor komisija ocenila da majhen delež medijev kot sta Nova24TV in Nova obzorja delujejo kot vzporedni računi stranke SDS, potem vsi ostali mediji delujejo kot vzporedni računi Golobove vlade.

Ob tem je predsednik SDS novinarko POP TV vprašal, če je morda pozabila, da je avno Golobova vlada s POP TV želela podpisati pogodbo o snemanju famoznega filma Postani vojak. Kot poudarja Janša je komisija Mojce Šetinc Pašek pozabila tudi na analizo spornega nakazila Vesni Vukovič s strani Gen-i, ko je le tega vodil še Robert Golob. Vse to kaže, da ima komisija še veliko dela, da razišče vse te sporne posle.