Janez Janša: “Denar iz afere Irangate je na vse račune šel skozi nadzore mafijskega upravljanja z državo. Do danes še nobene obsodbe ali obtožbe!”

Foto: Twitter (SDS)

V Državnem zboru je svoj pogled na mafijsko upravljanje z državo predstavil tudi predsednik vlade Janez Janša. V svojem govoru je izpostavil, da ima takšno upravljanje z državo v Sloveniji globoke korenine in še danes predstavlja enega od ključnih problemov, zaradi česar so plače in pokojnine bistveno nižje kot bi lahko bile.

Premier je izpostavil tudi primer, ko naj bi ljubljanski župan Zoran Janković na nacionalni televiziji izjavil, da je klical vodstvo NLB za posojilo v višini 200 milijonov evrov za projekt Stožice. kot je povedal Janša dolg nikoli ni bil vrnjen, ampak naj bi ga socializirali. Kaj pomeni mafijsko upravljanje z državo, je premier predstavil tudi na primeru pranja iranskega denarja: “Največji kriminal mednarodnih razsežnostih v zgodovini slovenske države, to je pranje iranskega denarja v NLB, se je zgodil v času vladavine ponosnih naslednikov. Ni šlo za 800 mil., zadnji podatki kažejo, da je bilo v NLB opranih 1 milijarda 800 milijonov dolarjev.”

Po besedah Janeza Janše je bil iranski denar nakazan na 70.000 različnih računov, med katerimi so nekateri imeli imena Miki Miška in Jaka Racman. Ves denar naj bi šel čez vse nadzore mafijskega upravljanja z državo. V Evropi si vodje držav ne morejo predstavljati, da se v Sloveniji kljub soglasnem sprejemu poročila preiskovalne komisije, kjer so bili predstavljeni podatki o pranju denarja na področju pregona tega dejanja ni zgodilo popolnoma nič.

V Sloveniji kljub temu, da imamo zelo veliko tožilcev, sodnikov in kriminalistov na prebivalca, ampak ko gre za velike korupcijske zadeve ne dosežemo nobenega premika v teh zadevah. Premier Janez Janša je prepričan, da je to zaradi vključenosti vzporednega mehanizma globoke države.

Vir: Twitter