Janez Janša: “Ena redkih obljub, ki jo uresničuje Golob je povečanje davkov”

Foto: Ministrstvo za finance

Stranke, ki sestavljajo vladno koalicijo, so ljudem pred volitvami natrosile tisoč in eno obljuba. Vendar od teh obljub vladne stranke niso uresničile skoraj nič oziroma praktično nič. Kot poudarja tudi prvak opozicije je Golob uresničil zgoj eno obljubo in to je povišanje davkov.

Redki so danes tisti, ki se ne spomnijo predvolilnega nastopa Roberta Goloba v katerem je dejal, da kaj bodo ljudem višji dohodki, saj ne vedo kaj bi z njimi počeli. Tako danes Slovenija spremlja politiko višanja davkov in obremenitev tako za gospodarstvo kot zaposlene. S tem Robert Golob samo kaže, da je edini cilj njegove vlade polnjenje državne blagajne.

Da gre pri Golobovi vladi zgolj za uresničevanje ene obljube je prepričan tudi predsednik SDS. Tradicionalno levi politiki naklonjeno Delo je namreč objavilo podatke o obremenitvi povprečne plače v Sloveniji, ki bo pod Golobovo vlado strmo naraslo do leta 2025. “Iskreno povedano, Robert Golob vam je povišanje davkov napovedal že pred volitvami. Ena redkih obljub, ki se uresničuje. Zakaj sedaj čudenje,” je kritičen Janez Janša.

Vir: X