Janez Janša: “Ministru za zdravje bi svetoval, da namesto govorjenja o javnem zdravstvu in hkratnem fušanju pri zasebniku, prebere interpelacijo”

Janez Janša v oddaji Odmevi. (Foto: Twitter SDS)

Ob vložitvi interpelacije proti vladi Roberta Goloba s strani opozicijske SDS, je bil gost oddaje Odmevi predsednik stranke Janez Janša. Ker mnogi, predvsem koalicija vidi, da je glavni očitek SDS ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve ter Urada za demografijo pri interpelaciji, je Janša pojasnil kje vse si je Golobova vlada doslej “prislužila” interpelacijo.

Kot je že dlje časa znano je eno od teh področij zdravstvo, ki iz dneva v dan kaže slabšo podobo. “Ministru za zdravje bi svetoval, da prebere ustavo in ne dela panike, saj ga nihče ne ruši. Mogoče bi popoldne, namesto da fuša pri zasebniku ter hkrati govori o javnem zdravstvu, prebral interpelacijo,” je v Odmevih pojasnil Janez Janša.

Janez Janša je poudaril, da se vlada Roberta Goloba namesto reform ukvarja z anti-reformami. To nenazadnje kaže ukinitev Urada za demografijo in to ob tem, da imamo eno najstarejših prebivalstev na svetu, hkrati pa denar namenjen demografiji namenjajo uradu za migracije.

V zadnjem obdobju Slovenijo iz dneva v dan “pretresajo” podatki o zapiranju podjetij, ker velja trenutno pri nas izredno slaba gospodarska klima. Tudi to je eden od razlogov za interpelacijo vlade. “V prvih 9 mesecih našega mandata v času epidemije smo sprejeli 6 ali 7 obsežnih protikoronskih paketov. Kljub krizi je gospodarstvo napredovalo, podjetja niso zapuščala Slovenije, plače in pokojnine so realno rastle,” je pojasnil Janez Janša.

“Interpelacija bo razprava o spornih ukrepih in napovedih Vlade RS ter neizpolnjevanju njihovih lastnih obljub. To je inštrument v parlamentarni demokraciji, ki je namenjen temu, da opozicija vladno koalicijo nadzoruje, po drugi strani pa pomaga vladi, da se popravi,” je še dejal predsednik SDS.

Vir: Twitter