Janez Janša Mojci Pašek Šetinc: “Zato postavljate spomenik z mehkim ć, ker so bili izbrisani Slovenci. To logiko zmorejo samo geniji svobodnjaki”

Foto: Twitter (Cvetober)

V zadnjem času odmeva odločitev vlade Roberta Goloba, da bo poskrbela za postavitev spomenika izbrisanim. Za takšno potezo se je vlada odločila kljub temu, da izbris že dolga leta povzroča polemike o tem zakaj je prišlo do tega in da bi lahko velik del krivde nosili sami izbrisani.

Dejansko je te navedbe potrdil sam Aleksander Todorovič, ki je bil eden glavnih borcev za tako imenovane izbrisane. Nekdanji minister in državni sekretar Andrej Šter ga je v oddaji izzval, zakaj se do takrat, ko so imeli rok niso odločili za slovensko državljanstvo. Odgovor Todoroviča je bil takrat zakaj bi se za to odločili. Šter je poudaril, da določeni ljudje emocionalno in racionalno leta 1991 in 1992 niso pričakovali, da bo kaj iz Slovenije, zato niso poskrbeli za svoje dokumente.

Kljub vsemu nas skušaj danes prepričati, da so izbris v veliki večini doživeli Slovenci, zato jim želijo postaviti spomenik. In ta spomenik bi naj bil v obliki mehkega ć. Takšnega mnenja je nenazadnje tudi poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek.

“Ja, zato jim postavljajo spomenik z mehkim ć. Ker so bili Slovenci. To logiko zmorejo samo geniji svobodnjaki,” na takšne teorije in prepričevanje državljanov Mojci Šetinc Pašek odgovarja Janez Janša.

Vir: Twitter