Janez Janša na pogovornem večeru v Šentjurju: “Karma obstaja, ampak traktorji so večji od koles.”

Foto: X SDS

V Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju je bila danes dvorana skoraj premajhna, ko je mesto obiskal vodja SDS Janez Janša. “Nabito polna dvorana… ljudje so sedeli tudi po stopnicah,” je dogajanje v Šentjurju opisal nekdanji poslanec in minister dr. Vinko Gorenak. Kot že zapisano se je na povabilo vodje poslanske skupine SDS Jelke Godec in lokalnega odbora Šentjur na obisku mudil trikratni predsednik vlade in dvakrat predsedujoči EU Janez Janša.

Sogovornika sta spregovorila o kulturi, saj je tudi mesto Šentjur močno zaznamovano s kulturo. Po besedah Janeza Janše smo priča nekakšnemu poskusu vpeljave marsizma skozi kulturo in to kljub temu, da omenjena pojma ne gresta skupaj. Eden in edini cilj takšne politike pa je uničiti družino, narod, vero, zasebno lastnino in zasebno šolstvo, je izpostavil predsednik SDS.

“Slovenci smo bili del eksperimenta klasičnega marksizma. S tem ko je Jugoslavija propadla, pa so tudi pri nas prešli na Gramscijevo idejo, razgradnjo družine, naroda, vere, zasebne lastnine in šolstva. Slovenci smo ob osamosvojitvi z Ustavo te temelje zaščitili. Danes pa poslušamo, da imamo 46 spolov, nisem pa slišal še nikogar, ki bi jih znal našteti. Poslušamo, da sta spola enaka, nista! Sta enakopravna, ne pa tudi enaka. Posledica vsega tega pa je katastrofalna demografska slika,” je prepričan Janez Janša.

Slovenijo v teh dneh zaznamujejo poleh mnogih afer tudi priprave na evropske volitve ter vse bolj množični protesti kmetov. Ker se bližamo evropskim volitvam je vse bolj aktualno tudi vprašanje kako zagotoviti poštene in transparentne volitve. Slovenija se dejansko s temi vprašanji sooča ob vsakih volitvah. V Šentjurju je tako predsednik SDS izpostavil: “Za spremembo pravil predčasnih volitev si v SDS prizadevamo že več mandatov. Včasih to ni bilo tako pomembno, ker je predčasno volilo manj ljudi, zdaj pa je ta odstotek velik. Kje je problem? Tam se glasuje v torek, sredo in četrtek, šteje pa se šele v nedeljo.”

Sogovornika se v pogovoru nista mogla izogniti niti vse bolj množičnih protestov kmetov, ki smo jim v zadnjih dneh lahko priča po različnih krajih Slovenije. Janez Janša je prepričan, da se trenutni oblasti dogaja karma, hkrati pa opozarja, da so traktorji večji od koles. “Skupna evropska kmetijska politika je eden velikih uspehov EU. Odkar obstaja, v Evropi ni lakote. A ta steber se je v zadnjih dveh mandatih začel uničevati. Kar naenkrat smo začeli poslušati o tem, kako kmetijstvo uničuje okolje, kako je kmetij preveč …,” poudarja Janez Janša.

Vir: X