Janez Janša na srečanju Celjske regijske koordinacije SDS: “Nikjer v svetu se epidemija ne izkorišča za boj proti vladi, kot se to počne v Sloveniji!”

Avtor: Uredništvo

Na Frankolovem se je danes v organizaciji OO SDS Vojnik odvijalo srečanje Celjske regijske koordinacije SDS. Na dogodku kjer so predstavili kandidate za volitve v Državni zbor Republike Slovenije, ki bodo prihodnje leto, so bili med drugimi prisotni tudi predsednik vlade in stranke Janez Janša, predsednik SDM Dominik Štrakl, podpredsednik SDS in minister Aleš Hojs, podpredsednica SDS in državna sekretarka Jelka Godec, državni sekretar dr. Vinko Gorenak, evropska poslanka Romana Tomc, generalni sekretar stranke Borut Dolanc, predsednik Celjske regijske koordinacije SDS Branko Bračko ter župani in podžupani nekaterih občin.

V uvodu je zbrane nagovoril Damjan Muzel predsednik OO Vojnik, ki se je stranki zahvalil za izkazano zaupanje, da so lahko pripravili srečanje Celjske regijske koordinacije SDS. V svojem nastopu je povedal, da gre stranka v letu 2022 na 4 zmage, saj tako kot stranka v Sloveniji tudi sami v lokalnem okolju gradijo lepšo Slovenijo. Predsednik OO SDS Vojnik je svoj nagovor zaključil: “Skupaj bomo zmogli. Bog živi Slovenijo.”

Srečanja se je udeležil tudi župan občine Vojnik Branko Petre, ki je dejal, da sam deluje na principu sodelovanja in to mu trenutna oblast tudi zelo dobro omogoča. To je še toliko bolj pomembno, ker je lokalna skupnost namreč podaljšana roka državne oblasti. Vse prisotne je pozdravil tudi Branko Bračko in ob tem pohvalil izredno dobro delo trenutne vlade in njenih ukrepov. Po besedah Bračka gre trenutni oblasti zahvala, da je Slovenija prepoznana v Evropi in svetu in je predvsem na dobri poti. Zato je prepričan, da bo stranka na novih volitvah dosegla odličen rezultat.

Predsednik SDM Dominik Štrakl je izrazil zadovoljstvo nad povezavo z Mlado Slovenijo. Prepričan je tudi, da je svoboda izražanja ena od temeljnih pravic, saj se s tem lahko pride do pravih informacij. V nadaljevanju je spregovorila Romana Tomc, ki je izrazila zadovoljstvo nad prihodom v te kraje, kjer je dobra energija. Po njenih besedah je včeraj minilo 2 meseca od začetka predsedovanja Slovenije Evropski uniji, ki je doslej izredno uspešno in dobro. Zaradi dobrih ukrepov trenutne vlade je po besedah Tomčeve slovensko gospodarstvo tako dobro premagalo krizo in eno najuspešnejših v tem trenutku v Evropi. To zgodbo je potrebno sedaj dobro predstaviti, pri čemer bodo imeli tudi evropski poslanci pomembno vlogo in bodo to ponesli v Evropo.

Vse zbrane je pozdravil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je spregovoril o trenutnih razmerah v Sloveniji in poudaril, da nihče ni proti priseljencem, vendar je pomembno, da se ti asimilirajo. Težave so potomci tistih, ki ne podpirajo trenutne vlade in jo s svojimi dejanji želijo na silo rušiti. Bo besedah Hojsa trenutna vlada ne sme popustiti pod pritiski, saj vlada z ukrepi ne želi nikogar omejevati, vendar zaradi koronavirusa, ki predstavlja resnično grožnjo trenutni ukrepi edini pomenijo zaščito ljudi.

Po nagovoru gostov so se na srečanju predstavili evidentirani kandidati za naslednje državnozborske volitve v Celjski regijski koordinaciji. Ti so: Jelka Godec, Damjan Muzel, Simon Kroflič, mag. Marjan Ferjanc, Štefka Pavčnik, Anton Štrubej, Bojan Podkrajšek in Lucija Vrhovšek Jančič.

Jelka Godec

Prva se je predstavila Jelka Godec, ki je povedala, da je vlada mandat nastopila ob pričetku epidemije in v tem času sprejela osem protikoronskih paketov. Po njenih besedah je to olajšalo vsakdanje življenje ljudi in gospodarstva, kar predstavlja nizko brezposelnost. V tem času se je vseskozi uresničevala tudi koalicijska pogodba.

Damjan Muzel

V svoji predstavitvi je Damjan Muzel povedal, da se bo v primeru izvolitve boril za mlade, predvsem za rešitev stanovanjske problematike in bo s tem preprečeno izseljevanje v tujino. Prav tako bo gradil Slovenijo naprej kot to počne trenutna vlada, saj je prepričan, da je Slovenija najboljša država v Evropski uniji.

Simon Kroflič

Simon Kroflič je v svoji predstavitvi povedal, da si želi biti povezovalni člen med lokalno in državno politiko.

mag. Marjan Ferjanc

Nekdanji direktor SB Celje mag. Marjan Ferjanc je izrazil veselje nad ponujeno priložnostjo, saj so človekove pravice in svoboda na dnu. V stranki je zaradi vrednot, kar je vlada pokazala z veliko narejenega na področju mednarodnih odnosov.

Štefka Pavčnik

Štefka Pavčnik je predsednica OO Laško, za kandidaturo se je odločila, ker je prepričana, da je potrebno poskrbeti za zdravstvo, za mlade družine. Težavo vidi tudi v dolgih čakalnih dobah za pridobitev gradbenih dovoljenj in na področju sodstva. V Sloveniji vidi veliko prspektivo v turizmu ter se hkrati zaveda pomembnosti samooskrbe.

Anton Štrubej

Je svojo predstavitev zelo nazorno prikazal z besedami: “V Rogatcu nimamo bazenov, ni pa fajn, da bi kdo skakal v bazen brez vode”. Član stranke je že od leta 1990 in v stranki ostaja, ker se z njeno pomočjo gradi Slovenija. Prepričan je tudi, da je vlada prvič prinesla prepotreben razvoj.

Avtor: Uredništvo

Bojan Podkrajšek

Ponovno za poslanca kandidira Bojan Podkrajšek, ki je prepričan, da nas je vlada vrnila v normalnost.

Lucija Vrhovšek Jančič

Lucija Vrhovšek Jančič prihaja iz Zreč in je zaposlena v šolstvu in je pri svoji predstavitvi povedala, da pri njih velja “Zreče so mesto sreče”. Trenutna vlada je po njenih besedah zaslužna, da to v Zrečah še sedaj kako velja.

Na srečanju je bil tudi bogat kulturni programi, ki so ga med drugim ustvarili Ksaver in Mohor Jevšenak, Matevž Perc, Kaja Grašič.

Na koncu je zbrane nagovoril predsednik vlade in predsednik stranke SDS, Janez Janša. V svojem govoru najprej poudaril, da gre za eno najbolj obiskanih regijskih srečanj. Pred Slovenijo je leto, kjer bodo vse volitve, ki so mogoče, razen evropskih. Stranko po besedah predsednika čaka veliko dela, saj smo na veliki prelomnici. Stranki in koaliciji se ves čas “mečejo polena pod noge”, kar se kaže s protesti, v Sloveniji pa je to žal vedno prva novica. Nikjer se epidemije po besedah Janše ne izkorišča za bolj proti vladi. Janez Janša je poudaril, da je pred Slovenijo kar nekaj težkih tednov, saj smo na skrajnih zmogljivostih zdravstvenega sistema v boju s koronavirusom. Janša je še poudaril, da se je potrebno zavedati, da virus ni šala.

Avtor: Uredništvo

V nadaljevanju je Janša povedal, da nekateri pri boju z epidemijo samo nagajajo, žal so pri tem udeležene tudi nekatere državne institucije, vendar je prepričan, da bomo tudi to preizkušnjo prestali in premagali. Potrebno pa je poskrbeti, da gre življenje naprej. Rezultat na naslednjih državnozborskih volitvah je po besedah predsednika odvisen od tega koliko bodo posamezniki v stranki sami naredili. V svojem govoru je še poudaril, da je vlada v septembru 2021 obiskala tri statistične regije v Slovenije, kar je več kot je v letu in pol naredila vlada Marjana Šarca. Poudaril je še, da se zavedajo, da ta vlada ni tista, ki vse ve.

Avtor posnetka: Demokracija

Uredništvo