Janez Janša o bistvenih vzrokih stanja, ki smo mu priča: “Moderna evropska levica v veliki meri opravičuje zločine komunizma.”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Albin Vrabič

Nekdanji slovenski premier in predsednik SDS Janez janša je za Bujico Z1TV spregovoril o vzrokih za stanje, ki smo mu danes priča tako v Sloveniji, na Hrvaškem in nenazadnje Evropi. Velik del Evrope v katero se uvršča tudi Slovenija se namreč sooča z razgradnjo temeljnih vrednot, ki so se na tem ozemlju skozi desetletja in stoletja gradile.

Po mnenju Janše k temu izredno veliko pripomore, da moderna evropska levica odkrito opravičuje komunistične zločine. Danes se Evropi dogaja nekaj kar nekateri niso verjeli, da bi se lahko kadarkoli zgodilo. Tako lahko v publikacijah in gradivu, ki ga uporablja ta levica zasledite stavke: “Res je, da je komunizem delal zločine, vendar z višjim ciljem”. S tem sporočajo, da niso vse žrtve enake in to je razgradnja civilizacije.

Pri tem Janez Janša poudarja, da tudi avstrijska levica ni nič drugačna. V Slovenji imamo celo človeka – Gorana Forbicija, ki je predsednik Upravnega telesa nacionalne televizije. In ta Forbici je javno napisal: “Komunisti, ki so zločine delali, so to delali z višjimi cilji saj se jim ni šlo, da se nekoga kar tako ubije, ampak je imelo to nek pomen.”

“Po moje drži vse od prve do zadnje minute. Sijajna ocena, kje smo in zakaj smo tam, kjer smo: v Evropi, Sloveniji, na Hrvaškem.” S temi besedami je nastop Janeza Janše pospremil pravnik dr. Miha Pogačnik in potrdil stališče zakaj smo danes tam kjer smo.

Vir: Twitter