Janez Janša o zadevi Trenta: “Politična instrumentalizacija sodstva, tožilstva in osrednjih medijev še nikoli ni bila tako očitna kot je danes”

Foto: X Janez Janša

Že pred dnevi je predsednik SDS Janez Janša napovedal, da se zaradi nekaterih odločitev slovenskih sodišč nakazujejo predčasne volitve. Slovenija se je namreč vse od leta 2008 pred vsakimi volitvami srečala z odmevnim sodnim procesom v katerega so vključili predsednika SDS. Sedaj kot kaže postaja vroča tema zadeva Trenta. Zaradi zavajanj s katerimi predvsem mediji želijo ljudi prepričati v krivdo Janeza Janđše, se je le ta odzval s svojim zapisom ter pojasnil zadevo.

V svojem zapisu prvak SDS poudarja, da osrednji mediji v prispevkih prikazujejo posest v Trenti iz časov, ko je bila tam že popolna ruševina. Pri tem pa ne navedejo datuma, kdaj so posnetki nastali.

“Slike in posnetki še zdaleč ne odgovarjajo stanju poslopij in posestva v velikosti 15.000 m2 v času prodaje in pred njo. Služijo zgolj v nizkotne propagandne namene. Prav tako ne drži podatek, da je bilo posestvo leta 1992 kupljeno za 15.000 in nato leta 2005 prodano za 130.000 €. Kupljeno je bilo za 45.000 takratnih DEM in nato 13 let kasneje prodano za ceno, kakršno so takrat imele nepremičnine v tem okolju. Državni sklad je npr. slabšo nepremičnino v Triglavskem narodnem parku istočasno prodal celo bistveno dražje, pojasnjuje stanje Janez Janša.

Po njegovem nenju se tako sodnica kot tožilec zavedata, da gre za konstrukt, naročata vedno nove in nove cenitve, da bi pridobila gradivo za obtožbo. Vsa zgodba pa gre po navedbah Janeza Janše v isto smer kot primer Patria, ko je zadeva zastarala.

“Da potek zadeve ni navadna tožilska in sodna šlamastika priča tudi dejstvo, da je super sposobni tožilec Boštjan Valenčič nedavno za nagrado postal celo nič več in nič manj kot kar predsednik slovenskega društva tožilcev. Politična instrumentalizacija sodstva, tožilstva in #MSM še nikoli ni bila tako očitna kot je danes,” še dodaja Janez Janša.

Vir: X