Janez Janša ob 20 tisoči oddaji Dnevnik: “RTV Slovenija žal ni nacionalka”

Foto: Twitter (Janez Janša)

Slovenke in  Slovenci so si lahko minuli konec tedna ogledali že 20 tisočo oddajo Dnevnik na RTV Slovenija. Ker gre za nacionalni medij in ga plačujejo vsi državljani kateri imajo električni priključek, bi se pričakovala objektivno in nepristransko poročanje. Če je to bilo dejansko nemogoče, ker os vse pore družbeno-političnega dogajanja usmerjali s strani edine stranke – Komunistične partije, bi se to lahko po 30 letih demokracije spremenilo.

Nenazadnje je trenutno vladajoča elita vse skozi zatrjevala kako je potrebno depolitizirati RTV Slovenija. Na drugi strani pa so novinarji naklonjeni ravno trenutni oblasti v času Janševe vlade ves čas protestirali, ker si naj bi želeli neodvisnega dela in poročanja, ker naj bi se ravno politika Janeza Janše vmešavala v novinarsko delo. Pa je res temu tako?

Če bi trditve tako trenutne Golobove vlade in stavkajočih novinarjev držale , verjetno ne bi bili priča poročanju ob 20 tisoči oddaji Dnevnik kot smo ji bili. Kot je ob tem opozoril Janez Janša, se denimo ob pregledu pomembnih dogodkov v tem času, novinarjem ni omembe zdelo dvakratno predsedovanje Slovenije Evropski uniji in vsa pomembna zunanje politična dogajanja v tem obdobju.

“Ob jubileju 20.000 oddaje Dnevnik RTV Slovenija so naredili pregled najpomembnejših novic, o katerih so poročali. Dveh predsedovanja Slovenije EU in največjih zunanjepolitičnih dogodkov pri nas niso zaznali. Tako kot večinoma ne takrat, ko so se odvijali. RTVSLO žal ni nacionalka,” je prepričan Janez Janša.
Vir: Twitter