Janez Janša opozarja, da prižgemo letos svečo tako za partizana kot domobranca, ki sta branila svoj dom

Predsednik vlade Janez Janša je bil gost oddaje Connect the world na CNN International. (Avtor: Kabinet predsednika vlade)

Ob letošnjem dnevu vseh svetih je predsednik SDS Janez Janša spomnil, da se še posebej spomnimo tistih najdražjih in tistih, ki danes še vedno nimajo svojega groba. Predsednik SDS je ob tem spomnil, da od leta 1990, ko se lahko spominjamo pokojnih na množičnih grobiščih, ki jih je za sabo pustil pretekli režim velikokrat poslušamo stavek Svetega pisma: “Če te kdo udari po levem licu, nastavi mu še desno.” 

https://x.com/JJansaSDS/status/1719715246758072371?s=20

V svojem zapisu Janša spominja, da so se v prvem desetletju po osamosvojitvi na spominskih slovesnostih v Kočevskem Rogu, Teharjih in Hudi Jami zbirali starejši, ki so na svoji koži izkusili kruti čas okupacije in komunistične revolucije. “Tudi nekaj bolj čudežno preživelih, ki takrat niso nastavili še desnega lica, ampak so se tako ali drugače branili. Večkrat sem ob poslušanju tega stavka na njihovih licih videl grenkobo, žalost in solze,” je zapisal prvak SDS.

“Zato danes, ko se na Dan vseh svetih spominjamo naših mrtvih, prižigamo svečke tudi v spomin na tistega partizana, ki je prijel za orožje zato, ker je okupator požgal njegov dom ali umoril starše. Verjel je, da tako brani svoj dom, svojo družino ter svojo domovino. Ni nastavil še drugega lica in na osebni ravni je ravnal prav. Prav tako prižigamo svečko za tistega domobranca, ki so mu ideološko zasleplejni partizani ubili očeta in sestro ter požgali dom. Ni nastavil še drugega lica in na osebni ravni je ravnal prav. Branil je svojo družino in svoj dom,” ob dnevu vseh svetih spominja Janez Janša.

Vir: X