Janez Janša: “Pozivamo volivke in volivce, da svoj glas oddajo v nedeljo”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Zaradi vprašljivosti varnosti glasovnic za predčasne volitve, je predsednik SDS-a volivke in volivce pozval, da svoj glas oddajo v nedeljo. Da gre za perečo temo po besedah Janše kaže tudi dejstvo, da je stranka pred časom sprejela resolucijo o doslednem izvajanju zakonodaje o volitvah. prav tako pa si želijo sprotnega štetja oddaje glasovnic.

https://we.tl/t-MShUiie8Yf

“Zahtevali smo tudi, da se še pred evropskimi volitvami zagotovi sprotno štetje glasovnic na predčasnih volitvah. Od pristojnih v Državni volilni komisiji smo dobili odgovor, da je komisija o tem razpravljala in da je ta predlog zavrnila. Tako da vključno z današnjim dnem volivci lahko predčasno glasujejo tri dni in glasovnice se po koncu glasovanja v skrinjici zapečatijo. Te skrinjice so potem nekje zaklenjene, jutri se odpečatijo, pa spet zapečatijo in tako tri dni, potem so nekje spravljene do zaključka glasovanja v nedeljo in se šele potem to šteje,” je dejal predsednik SDS-a.

Kot opozarjajo pri SDS-u je izredno napačno tudi to, da ni zagotovljeno spotno štetje oddanih glasovnic. Ravno zaradi tega v stranki volivke in volivce nagovarjajo, da svoj glas oddajo v nedeljo, ko se oddane glasovnice tudi sproti štejejo.

Vir: SDS