Janez Janša predsedniku republike Borutu Pahorju predlaga čim hitrejše srečanje parlamentarnih strank in posvetovalne skupine za zajezitev tretjega vala epidemije

Predsednik vlade Janez Janša | Avtor Kabinet predsednika vlade

Ljubljana, 25. marec 2021 – Predsednik vlade Janez Janša je danes na predsednika republike Boruta Pahorja naslovil dopis, v katerem predlaga, da se srečanje z vsemi predsedniki parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin, z ministrstvom za zdravje in posvetovalno skupino opravi čimprej.

Za to dejanje se je premier odločil, ker ministrstvo za zdravje v sodelovanju z vladno svetovalno skupino predlaga dodatne predloge za zaustavitev tretjega vala epidemije, kateremu smo priča v Evropi in Sloveniji.

Kot poudarja predsednik vlade Janez Janša je glede na zaskrbljujoče hitro naraščanje okužb in obolelih s COVID-19 vlada prisiljena obravnavati in sprejeti ukrepe najkasneje do konca tega tedna. Glede na dogovor, sprejet na zadnjem srečanju stroke in parlamentarne politike, premier predsednika republike Boruta Pahorja naproša, da čimprej skliče nadaljevalno srečanje, na katerem bo Ministrstvo za zdravje ob prisotnosti posvetovalne skupine predsednikom parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin predstavilo svoje predloge prej, preden bodo obravnavani na seji vlade.

Predsednik vlade Janez Janša je obenem tudi predlagal, da bi to srečanje potekalo v petek zvečer, ali pa v soboto oziroma nedeljo, pri čemer je v svojem dopisu poudaril, da mora vlada o predlogih oziroma ukrepih za zaustavljanje tretjega vala epidemije odločiti najkasneje v nedeljo zvečer.

Kot je spomnil predsednik vlade Janez Janša, so predstavniki opozicije na prvem srečanju posebej poudarjali, da bi si želeli podrobnejšo seznanitev z ukrepi prej, preden so le-ti sprejeti, vlada pa s pozivom predsedniku republike Borut Pahorju o sklicu tega sestanka upošteva pozive opozicije.

Predsednik vlade Janez Janša je predsedniku republike Borutu Pahorju obenem še predlagal, da bi se srečanje izvedlo javno, saj bi se tako lahko vsi seznanili s predlogi in dilemami, s katerimi se moramo soočiti.

Vir: Predsednik Vlade Republike Slovenije