Janez Janša: “Še en zgodovinski dosežek ministrstva za zdravje. Ne plešemo, ampak tonemo”

Zdravniki in zdravstvo. (Foto: pixabay.com)

Vlada Roberta Goloba je s svojo gonjo proti zdravnikom, uspela doseči, da je to postal med mladimi izredno nepriljubljen poklic. Kot vse kaže namreč Slovenija dobiva izredno malo kandidatov, ki bi si želeli postati zdravniki specialistov, saj je na zadnjem aktualnem razpisu bilo zapolnjenih le 27 odstotkov razpisanimh mest za specializacijo.

Zdravnik Igor Muževič je namreč objavil podatek, da se je na 70 prostih mest za specializacijo na področju družinske medicine prijavilo 22 zdravnikov, na 30 prostih mest za urgentno medicino pa 5 zdravnikov. V nadaljevanju poudarja, da so mladi zdravniki večkrat ministrstvo za zdravje prosili za vzpostavitev socialnega dialoga, a so vedno naleteli na “gluha ušesa”.

V nadaljevanju poudarja, da je ministrstvo v letošnjem letu sprejelo več ukrepov, ki kažejo, da ne želi vlada ukrepanja. “Ravno nasprotno. Z ukrepi se je močno znižala možnost nagrajevanja medicinskih sester in družinskih zdravnikov, obenem pa se je za do 50-kratno povečala višina finančne kazni, ki jih lahko družinski zdravniki prejmejo za banalne administrativne napake ali nedoslednosti, in za morebiten nastanek kakršnihkoli čakalnih dob, tudi če do teh pride zaradi preobremenjenosti,” je zapisal Igor Muževič. Predsednik SDS-a je ob tem dodal, da gre še za en zgodovinski dosežek ministrstva in vlade. Slovenija pa ne pleše več, ampak tone.

Vir: X