Janez Janša: “Sedež v VS si Slovenija zasluži, zato ga podpiramo, vi Tanja Fajon pa lažete. V kolikor bi leta 2021 imeli vašo vlado nam tega sedeža ne bi ponudil nihče.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Kot je že v navadi, se slovenska levica izredno rada kiti s tujim perjem in tudi v primeru kandidature za sedež nestalne članice v Varnostnem svetu ni nič drugače. Zunanja ministrica Tanja Fajon je šla sedaj celo tako daleč, da je Janeza Janšo obtožila nasprotovanja takšni funkciji Slovenije.

Predsednik SDS Janez Janša je namreč na Twitterju razkril resnico kandidaturo Slovenije za sedež nestalne članice v Varnostnem svetu. Kot je zapisal prvak opozicije je Slovenija kandidaturo vložila na pobudo ameriških in evropskih zaveznikov. Prav tako bi moral biti Sloveniji sedež zagotovljen, glede na dejstvo, da je njena proti kandidatka Belorusija, ki paktira z Rusijo.

Za konec je Janša še zapisal, da v kolikor ta projekt ne bi uspel pričakuje odstop zunanje ministrice Tanje Fajon. To je Fajonovo tako razjezilo, da je Janeza Janšo obtožila nasprotovanja slovenske kandidature za članico VS.

Na drugi strani pa je predsednik SDS objavil čivk Fajonove iz leta, ki kaže na izrecno blatenje Slovenije v tujini. Janez Janša je pri tem ministrici sporočil: “Zasluži si ga Slovenija. Zato ga podpiramo, vi Tanja Fajon pa lažete. Ne čudi, da vas hoče zamenjati lastna stranka SD. Itak nam članstva v VS @UN ne bi nihče ponudil, če bi 2021 imeli vašo vlado. Poglejte, kaj ste lapali v @Europarl_SL dve leti nazaj, tik pred slovenskim P Sveta EU.”

Vir: Twitter