Janez Janša: “Upokojencev na Trg republike ni pripeljal Pavle Rupar ampak Robert Golob.”

Janez Janša na POP TV. (Foto: Twitter SDS)

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša je ob 34. obletnici stranke na POP TV spregovoril o aktualnih temah in vladanju Roberta Goloba. Predsednik največje opozicijske stranke je tako spregovoril o razlogih za zadnje proteste v Sloveniji, združitvi SDS in NLS Franca Kanglerja ter varnostnih tveganjih s katerimi se sooča svet.

Predsednik SDS Janez Janša je v oddaji na POP TV poudaril, da so v stranki vedno doslej in bodo vedno v prihodnosti podpirali dobre predloge vlad, pa naj gre za vlado Roberta goloba ali katero drugo vlado. Stranka bo tako postopala ne glede, da jo danes nekateri zmerjajo za fašistično.

Janša je v pogovoru tudi poudaril, da so si vedno prizadevali za združevanje na desnici, saj se zavedajo, da se drugače glasovi preveč drobijo. S tem pa se dogaja, da so pred pragom parlamenta ostale stranke, ki so dobile na 10 tisoče glasov.

Vlada, ki jo je vodil Janša se je soočala s protesti, ki so bili po opozorilih mnogih “umetno” ustvarjeni. Danes se s protesti, ki se dogajajo spontano sooča vlada Roberta Goloba. Zato je Janez Janša mnenja, da mora vsaka vlada ob protestih zavarovati nedolžne in zagotoviti red in mir, vendar kar najbolj moti Janšo je to, da včasih se je lahko protestiralo, danes pa vlada sporoča, da ulica ni mesto za reševanje težav.

V pogovoru se je dotaknil tudi protesta upokojencev, katere mnogi pripisujejo stranki SDS. “Upokojencev na Trg republike ni pripeljal Pavle Rupar ampak Robert Golob. // Eno je če protestira razvajena ljubljanska kolesarska elita, drugo je če protestira 100 tisoče tistih, ki so dejansko prizadeti v tem času,” je prepričan Janez Janša.

Vir: Twitter