Janez Janša v Celju volivke in volivce spomnil, da bo izbira kandidatov za evropske poslance pokazala kakšno slovensko demokracijo si želijo v prihodnje

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Celjski grad je včeraj gostil zaključno prireditev ob koncu kampanije Slovenske demokratske stranke. Na njej je sodeloval tudi predsednik stranke Janez Janša, ki je tudi tokrat, tako kot ves čas kampanje poudaril pomen letošnjih evropskih volitev. Po njegovih besedah se bo z izbiro kandidatov pokazalo kakšno prihodnost za slovensko demokracijo si želijo državljani Slovenije.

Po besedah Janše ni vseeno koga pošljemo v evropski parlament, saj je to dejansko tudi naš parlament. nenazadnje imamo v stavbi sobo poimenovano po dr. Jožetu Pučniku, ki je oče slovenske države. Kot se je za demokracijo zavzemal dr. Jože Pučnik, so se za demokracijo zavzemali tudi ustanovitelji Evropske unije, zato je še kako pomembno, da se ta politika pelje še naprej. To pa nam lahko uspe samo s pravo izbiro kandidatov, saj mnogi predstavniki v tej instituciji pozabljajo na primarni cilj Evropske unije.

“Zdaj naši kandidatke in kandidati so bili pravzaprav edini ali pa mogoče še poleg drugih izjem, ki so skušali govoriti o vsebini. Zdaj ostali so bolj dvigali loparčke, tako kot na kakšnih kvizih v šoli. Zdaj, če je odgovor da ali ne, tudi tisti, ki ne ve, včasih zadene. Pač, če jih je 14 tam v vrsti, ko jih posadi Jaša Jenull, se da tako neznanje tudi zakriti. Nekega pravega vsebinskega soočenja pa žal ni bilo,” je v nagovoru zbranim poudrail Janez Janša.

Žalosti ga dejstvo, da je bila v času kampanje prvorazredna tema za koalicijo priznanje Palestine, takoj za njo pa so se na levici ukvarjali s pobudo Nike Kovač o splavu. Ob tem pa se je pozabljalo na ključne probleme Evrope kot so ilegalne migracije, energetska draginja ter nenazadnje varnost samih prebivalcev te največje organizacije.

Celoten nagovor predsednika SDS-a si lahko pogledate v priloženem posnetku.