Janez Janša: Vlada v manj kot letu dni naredila več kot se je naredilo v zadnjih desetih letih!

Foto: Vlada RS

Ljubljana, 15. februar 2021 – Poslanci in poslanke danes v Državnem zboru razpravljajo in odločajo o konstruktivni nezaupnici vladi Janeza Janše, ki so je vložila koalicija KUL z mandatarjem Karlom Erjavcem. Večina je prepričana, da je nezaupnica obsojena na neuspeh, v svojem odgovoru na nezaupnico je Janez Janez janša povedal: “To ni konstruktivna nezaupnica, pač pa destruktivna farsa”. Premier je še poudaril, da je trenutna vlada za Slovenijo v enem letu naredila več kot je bilo narejenega v preteklih desetih letih ter vse pozval k delu za enotno dobro.

To kar imate danes na sporedu ni konstruktivna nezaupnica,” je dejal aktualni predsednik vlade Janez Janša in pojasnil, da je to zato, ker nima 46 glasov. Premier je takšnega mnenja tudi, ker je bilo v predstavitvi Karla Erjavca zgolj 5 % programa, poleg tega so imele stranke koalicije KUL leto in pol vlade in niso storili nič, sedaj pa bi kar naenkrat storili vse. “Ni mi treba naštevati, kaj je naredila naša vlada v kratkem času in težkih okoliščinah. Nihče ni bil pozabljen v tem času, ohranili smo delovna mesta in v enem PKP-ju  sprejeli več ukrepov, kot ste jih vi v letu in pol. Ljudje živijo bolje, imajo več v žepu, kot prej v desetih letih, ko ste vi kaj sprejeli,” je Janša povedal predstavnikom prejšnje vlade.

Foto: Vlada RS

Ob svoji predstavitvi dela vlade je Janez Janša povedal tudi, da je bila predstavitev Karla Erjavca velika žalitev za slovensko zdravstvo. Glede na vse težave v slovenskem zdravstvu, je namreč odstotek umrlih boljši kot v določenih jedrnih državah. Kljub temu je poudaril, da je bilo v drugem valu veliko okužb in presežnih smrti. Vendar je postregel tudi z dejstvi zakaj je temu tako. Slovensko prebivalstvo je namreč osmo najstarejše prebivalstvo na svetu, hkrati pa so pretekle vlade bistveno premalo storile za izboljšanje stanja v domovih za starejši. Poslance koalicije KUL je tudi vprašal kako se naj v DSO-jih naredijo rdeče cone, če že tako ni dovolj prostora, ker se v gradnjo domov v zadnjih letih ni nič vlagalo.

Predsednik vlade je predstavil tudi koliko so določene nevladne organizacije v zadnjih letih prejele v primerjavi s sredstvi za adaptacijo domov za starejše in študentske domove. Ob tem se je Janez Janša vprašal, če so grožnje s smrtjo pomembni dosežki nevladnih organizacij. Država je namreč za starševske dodatke namenila 360 milijonov evrov, med ten na drugi strani 706 milijonov evrov za nevladne organizacije. Tako Janezu Janši kot koalicijskim poslancem je nerazumno tudi, da je koalicija KUL za mandatarja predlagala Karla Erjavca, ki je na zadnjih volitvah prejel manj kot 400 glasov, kar je petkrat manj od poslanca Jureta Ferjana, ki je kandidiral v istem okraju. Prepričani so namreč, da je to dokaz kako ljudje zaupajo kandidatu za mandatarja.

 

Foto: Vlada RS

Janez Janša je na koncu povedal, da v SDS nimajo težav v kolikor bi poslanci danes izglasovali nezaupnico in, da je stranka pripravljena na volitve kot še nikoli doslej. “Še je čas, da razmislite o udeležbi, tudi tisti, ki ste jo zavrnili. Vlada je vedno pripravljena za sodelovanje, za skupno dobro,” je zaključil premier Janez Janša.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV