Janez Janša vladi in ministru Jevšku ob hvaljenju z evropskimi sredstvi: “Ja, te milijarde vam je izpogajal Jaka Racman iz Teherana”

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Minister za kohezijo dr. Aleksander Jevšek in njegova stranka SD, ki sestavljajo vladno koaliciji, so na družbenih omrežjih objavili, kako uspešni so pri pridobivanju evropskih sredstev. Jevšek se je še pohvalil, da bo Slovenija od leta 2021 do 2027 prejela 3,26 milijarde evrov evropskih sredstev.

Pri svojem zapisu je minister pozabil omeniti, da je predlog Sporazuma o partnerstvu med Slovenijo in Evropsko komisijo bil pripravljen že v času vlade Janeza Janše. Tako je vso delo skoraj v celoti naredila pretekla vlada, medtem, ko se danes Golobova vlada in minister Jevšek hvalita kot, da so ravno oni zaslužni za ta sredstva.

“Ta vlada je v treh mesecih naredila, kar prejšnja ni storila v dveh letih,” je  zapisal Aleksander Jevšek. Ob tem hvaljenju s strani ministra in SD je nekdanji premier Janez Janža zapisal: “Ja, te milijarde vam je izpogajal Jaka Racman iz Teherana.” 

Takšno hvaljenje je na neodobravanje naletela tudi pri nekdanjih ministrih in poslancih takrat vladne koalicije. Aleš Hojs je ob tem zapisal, da se o teh dosežkih hvali nekdo, ki je kot župan za prestavitev paviliona iz Milana Plačal več kot je stala njegova postavitev. Poslanec Branko Grims pa je pojasnil, da je sredstva izpogajala vlada Janeza Janše in to zgolj zaradi ugleda, ki ga je uživala.

Vir: Twitter in Nova 24TV