Janez Janša: “Z refinanciranjem državnega dolga proračuni bistveno razbremenjeni. Slovenija višino obresti iz 3 % BDP znižala na 1,3 % BDP!”

Foto: Twitter

Predsednik vlade Janez Janša se je danes srečal s slovenskimi predstavniki avtomobilske industrije, ki po besedah premierja v Sloveniji predstavlja 20 % našega izvoza. Zato bo država po besedah Janše do konca leta sprejela strategijo, ki bo pomagala k brezogljični mobilnosti.

Država bo to storila tudi, ker bo prihodnji mesec v Glasgowu potekal Svetovni podnebni vrh, kjer bo govora tudi o prehodu na druge načine pogonov. To se bo dotikalo tudi trga v Sloveniji, saj je le-ta močna na področju izdelave motorjev, pogonske mehanizacije, baterij, zgradbo vozil, ki bodo v nadaljevanju imeli velik pomen pri zagotavljanju brezogljične mobilnosti.

Po besedah premierja Janeza Janše bo Slovenija gospodarstvu pri uresničevanju podnebnih ciljev pripomogla tudi iz razloga, ker je država bistveno znižala obremenitev proračunov. Slovenija je namreč leta 2014 plačevala obresti v višini 3 % DBP, sedaj pa gre država proti 1,3 %.

Uredništvo