Janez Šušteršič za Domovino: “Robert golob je šel v politiko iz maščevanja, tako kot Zoran Janković”

Foto: Zajem zaslona X / Domovina

Alen Salihovič je na mediju Domovina opravil intervju z nekdanjim finančnim ministrom in poznavalcem slovenske ekonomske politike dr. Janezom Šušteršičem. Velik del pogovora sogovornikov se je vrtel okoli trenutne finančne politike, ki jo vodi Golobova vlada ter nenazadnje vedno novih davko, ki jih trenutno “nalagajo” ljudem. Kljub mnogim kritikom finančne politike 2. Janševe vlade, dr. Šušteršič še vedno zagovarja ZUJF, kot se je uvedel takrat.

V pogovoru z voditeljem je namreč dr. Janez Šušteršič izrazil stališče, da Slovenija kot trenutno kaže vsakih 10 do 15 let potrebuje en ZUJF. On osebo namreč drugačnega pristopa k reševanju javnih financ ne vidi. Tako pa smo po njegovih besedah danes priča popolni ignoranci opozoril, ki jih vlada prejema od fiskalnega sveta. V pogovoru je Šušteršič še poudaril, da bi morala takšna opozorila, kot jih danes prejema Golobova vlada nemudoma povzročiti ukrepanje.

Ekonomist dr. šušteršič je namreč prepričan in kar med vrsticami pravi fiskalni svet, Golobova vlada v proračunih nima nobenih reform. To se nam dogaja kljub temu, da je Golob napovedal polno reform, danes pa je o tem zelo malo napisanega in govora. In takšno stanje imamo po mnenju dr. Šušteršiča samo zato, ker je Robert Golob po izgubi še enega mandata na vrhu GEN-i v politiko vstopil samo iz maščevanja. Takšno zgodbo smo po mnenju ekonomista videli tudi pri Zoranu Jankoviću.

Vir: Domovina