Janez Janša ob 34. obletnici stranke SDS: ” Ne gre pozabiti, da je SDS Slovenijo med covidno krizo popeljala med zmagovalce”

Janez Janša. (Foto: SDS)

V Mariboru so se člani SDS zbrali na slavnostni akademiji na kateri so obeležili 34. rojstni dan Slovenske demokratske stranke. Osrednji dogodek srečanja je bil nagovor predsednika stranke Janeza Janše, ki se je v nagovoru sprehodil skozi zgodovino in sedanjost stranke.

“Ne zgolj stranke SDS, tudi samostojne Slovenije ne bi bilo brez poguma ustanovnih članov SDZ in SDSS (Slovenske demokratične zveze in Socialdemokratske stranke Slovenije),” je pojasnil Janez Janša. Udeležence akademije je seznanil, da letos obeležujemo 91. obletnico rojstva dr. Jožeta Pučnika in ob tej priložnosti bo izšla knjiga publicist Igorja Omerze v kateri bo prikazan pregon očeta samostojne države s strani Udbe.

Predsednik SDS Janša je poudaril, da so si v stranki prizadevali za program zagotavljanja večje blaginje Slovenije in to kljub dolgoletnemu delovanju v opoziciji. Na drugi strani so tisti, ki so imeli več časa škarje in platno v svojih rokah delovali ravno nasprotno. Stranka po besedah predsednika ni popustila kljub mnogim pritiskom in podtikanjem.

“Z veliko mero odgovornosti smo v času pandemije reševali Slovenijo. Zaradi trdoživosti in vitalnosti slovenskega gospodarstva in učinkovitih ukrepov vlade smo končali med gospodarskimi zmagovalci kovidne krize. Zalet rezultatov naših ukrepov je trajal tudi v lanskem letu in delno še vedno učinkuje, kot je nedavno zapisala Evropska komisija,” je poudaril v nagovoru Janez Janša.

“Po trgih in ulicah so sejali sovraštvo, delili bombastične obljube in kurili velike ognje. Danes so sami na ražnju. In še huje bo. Po kitajskem koledarju smo stopili v leto zajca. Po slovenskem bo to leto zajca na ražnju in leto bumerangov,” je spomnil predsednik SDS.

Celoten nagovor Janeza Janše, si lahko preberete tukaj.

Vir: Twitter