Jaša Jenull s podporo Borisa A. Novaka in Svetlane Makarovič popolnoma izgubil kompas, saj Slovenijo primerja z Rusijo. Kdaj bodo razumeli razliko med kaznijo in stroški?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Nekaj petkovih protestnikov pod vodstvom Jaše Jenulla se je tudi ta petek zbralo na Trgu republike. Število protestnikov proti vladi je sicer iz tedna v teden manj, vendar nekateri še vedno vstajajo, saj se več kot očitno bojijo za svoje privilegije. Tokrat so si za “temo” svojega “nastopa” izbrali pravico do protestiranja in izražanja mnenj.

Jenulla in njegove somišljenike namreč moti, da je neformalni organizator petkovih protestov od Državnega odvetništva prejel položnico v višini skoraj 35.000 evrov. Vendar tudi tukaj Jenull in njegovi podporniki ne morejo mimo tega, da ne bi zavajali slovenske javnosti. Jenull namreč trdi, da je prejel kazen, v resnici pa gre za stroške, ki so nastali zaradi njegovih “igric”.

Da so protestniki z Jenullom na čelu popolnoma izgubili kompas, kaže tudi to, da so v petek Slovenijo oziroma Janeza Janšo primerjali z Rusijo. Prepričani so namreč, da jih želi vlada utišati. Vendar žal Jenull ne razume oziroma noče razumeti, da gre v prvi vrsti pri njem za plačilo stroškov, ki so nastali državi na račun njegovih zamisli in nikakršno kazen, kot sam trdi. Kot drugo morda ne ve, da je v Rusiji za medije, ki niso naklonjeni državi predpisana kazen do 15 let zapora. V Sloveniji zaporne kazni za novinarje ni, je pa res, da so morali ti zapuščati državo zaradi pritiskov njemu naklonjene Alenke Bratušek.

Tudi tokrat se mu nista “izneverila” Boris A. Novak in Svetlana Makarovič, ki je svojo prostaškost zopet izrazila z neko svojo primitivno zbirko.

Uredništvo