Jaša Jenull v svoji socialistični propagandi ne razume pomena javnega zdravstva in šolstva in dejstva, da tudi zasebniki izvajajo javne programe

Janša Jenull. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Luka Perš)

Kljub temu, da se je že od nastopa vlade Janeza Janše pokazalo, da najbolj zavzeti petkov kolesar Jaša Jenull ni ravno najbolj podučen, kaj je dobro za ljudi, še vedno nadaljuje svojo mantro o javnem zdravstvu ter nenazadnje šolstvo. Najbolj žalostno pa je to, da pri tem velikokrat pozabi sam princip delovanja javnega zdravstva ali šolstva. Hkrati pa je nemudoma v zraku, če ljudi sliši govoriti o zasebnikih, pa kljub temu, da ti opravljajo javne storitve.

Takšno ravnanje in stališča kažejo, da Jenull pomena javnih storitev ne razume povsem natančno in je javno samo izgovor za njegovo samopromocijo. Tokrat se je namreč obregnil v Blaža Brodnjaka, predsednika uprave NLB, ki naj bi po mnenju Jenulla razkril svoje poglede na javno zdravstvo in šolstvo. Brodnjak je namreč pojasnil, da ima občutek, kot da se v Sloveniji javno in zasebno dojema kot boj med partizanstvom in domobranstvom. Priča smo namreč diskusijam ali bomo imeli privatne šole, ki bi jih financirali z državnim denarjem.

Ravno to je najbolj zmotilo Jenulla, ki je prepričan, da se privatne šole nikakor ne smejo financirati iz javnega denarja. Kljub temu, da izvajajo javno veljavni program. Hkrati pa zasebnikom očita, da ne želijo denar zaslužiti na prostem trgu, ampak da računajo na javni denar. Po mnenju Jenulla naj bi temu že bili priča v zdravstvu, sedaj pa želijo to še prenesti na šolstvo. Takšno stališče Jenulla je sprožilo opozorilo, da gre za prazno besedičenje Jenulla, ki niti ne ve, da zasebniki opravljajo javni program.

Vir: X