Javno zdravstvo po Jankovićevo. Ljubljanski župan ministru Danijelu Bešič Loredanu povedal, da mora ZD Ljubljana in direktorico pustiti na miru

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je na novinarski konferenci predstavil krizne razmere, ki veljajo v Zdravstvenim delom Ljubljana. Pri tem najbolj bode v oči, da je minister pred novinarji povedal, da ga je ljubljanski župan dal naročilo, da se ministrstvo ne sme vpletati v ZD Ljubljana in tamkajšnjo direktorico. Pri tem se zastavlja vprašanje ali smo priča novemu javnemu zdravstvu po Jankovićevo?

Kljub dejstvu, da je minister pojasnil, da so težave v ZD Ljubljana izredno pereče, čemur pa naj bi po njegovih navedbah botrovala ravno direktorica ZD Ljubljana. Predstavil je namreč, da se je ravno s prihodom nove direktorice v ZD Ljubljana pojavila težava odhodov nekaterih ključnih kadrov. S tem posledično pa so se pričele dogajati težave z zagotavljanjem zadostnega števila zdravnikov za Ljubljano.

V nadaljevanju je še povedal, da naj bi koalicijski vrh o stanju v Ljubljani razpravljal po 15. januarju, ko bodo znane nekatere analize. Pred novinarji se ni mogel izogniti priznanju, da ga je klical ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki ga je “prijazno” opomnil, da naj ZD Ljubljana in tamkajšnjo direktorico pusti na miru.

Vir: N1