[Javnomnenjska anketa] Aktualna koalicija z več kot 50-odstotno podporo! Po zaslugi poslancev DeSUS pa se je podpora upokojenski stranki kar podvojila!

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša (Foto: Desus)

Po raziskavi, ki jo je opravil Parsifal imajo koalicijske stranke med volivci več kot 50-odstotno podporo, kljub močni negativni kampanji medijev v rokah levih političnih in gospodarskih struj ter političnim napadom levih opozicijskih strank. Če bi bile volitve v državni zbor to nedeljo, bi med tistimi, ki se bodo zagotovo udeležili volitev in so opredeljeni, največ volivcev svojo podporo namenilo stranki SDS (31,7 odstotka), sledi LMŠ (17,4 odstotka), SD (12,5 odstotka), NSi (10,2 odstotka), DeSUS (8,8 odstotka) in Levica (7,7 odstotka). Najbolj opazna je rast Demokratični stranki upokojencev Slovenije, ki se jim je podpora v tednu, ko zavrnili ultimat predsednika Karla Erjavca o izstopu iz koalicije, kar podvojila. Med opredeljenimi pa ima kar 11,3 odstotno podporo.

Agencija Parsifal je med 7. in 9. decembrom izvajala javnomnenjsko raziskavo o podpori političnim strankam in prišla do zanimivih ugotovitev. Na vprašanje, katero stranko bi volili v slovenski državni zbor, če bi bile volitve to nedeljo bi med opredeljenimi volivci zmagala SDS s 27,9 odstotki. Sledijo LMŠ s 17,2 odstotki, SD z 11,8 odstotki, DeSUS z 11,3 odstotki, Levica z devetimi odstotki, NSi z 8,3 odstotki, SAB  s 3,8 odstotki, SNS z 2,1 odstotki. Dobra država bi dobila 2,1 odstotka, Pirati bi dobili 1,7 odstotka, SMC pa 0,9 odstotka.

Avtorica Sara Rančigaj, več lahko preberete tukaj.