Javnomnenjska anketa razkriva, da večina nasprotuje protivladnim protestom, je proti menjavi vlade in noče Erjavca!

(foto: Matic Štojs Lomovšek)

Rezultat javnomnenjske ankete, ki jo je za Nova24TV opravila agencija Parsifal, v obdobju med 25. in 28. januarjem razkriva, da je najprimernejši kandidat za predsednika vlade Janez Janša. In zanimivo je, da ta medijska obsesija okrog KUL-a in njegova promocija le nima takšnega vpliva na ljudi.

V javnomnenjski anketi na vprašanje “Kdo od naštetih bi bil po vašem mnenju najprimernejši za predsednika vlade oz. vodenje države?” je največji del (26,4 odstotka) vprašanih odgovoril, da je to predsednik vlade Janez Janša. Na drugem mestu je Tanja Fajon z 10,1 odstotka glasov in na tretjem nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec z 7,5 odstotka glasov

Alenka Bratušek je zasedla četrto mesto z 3,4 odstotka glasov, sledijo Luka Mesec z 3 odstotki glasov, Zmago Jelinčič z 2,6 odstotka glasov in Karel Erjavec z 2, 2 odstotka glasov.

Karl Erjavec, ki napoveduje vložitev konstruktivne nezaupnice najprej do božiča, nato do novega leta, nato jo vloži a si premisli, ker ugotovi, da smo sredi epidemije, potem spet napove, da bo prišlo do vložitve, pri ljudeh po anketi sodeč ne uživa zaupanja. Kar 41,3 odstotka anketirancev je neopredeljenih, to bi lahko bila posledica tega, da so ljudje siti nenehnih političnih bojev.

Več na spodnji povezavi.

 

Vir: [Javnomnenjska anketa] Večina proti menjavi vlade, nasprotuje protivladnim protestom in noče Erjavca!