(Javnomnenjska raziskava) SDS-u vse večja prednost pred zasledovalci, LMŠ in SAB vse dlje od parlamenta

Foto: SDS

Zadnja javnomnenjska raziskava, ki jo je danes objavil Siol.net kaže, da stranka SDS vse bolj povečuje prednost pred drugimi strankami. Raziskava, ki jo je opravila agencija Parsifal namreč kaže, da bi med tistimi, ki so že opredeljeni, v primeru volitev to nedeljo SDS prejela 33,8-odstotka glasov. Na drugo mesto se je uvrstila stranka Gibanje Svoboda, ki bi prejela 21,9-odstotka glasov, kar je skoraj 12-odstotkov manj kot SDS na prvem mestu.

Na tretje mesto bi se uvrstila SD, ki bi prejela 8,6-odstotka, kar je le 0,5-odstotka več od četrtega Povežimo Slovenijo 8,1-odstotka. Zadnja raziskava tako kaže, da se podpora Povežimo Slovenijo zelo dviga. Parlamentarni prag bi po tej meritvi agencije Parsifal presegla še Levica 5,3-odstotka in NSi-4,8-odstotka.

Kot vse kaže pa se Državni zbor vse bolj odmika LMŠ 3,4-odstotke in SAB2,4-odstotke. Od parlamentarnih strank se ponovno v Državni zbor po tej anketi ne bi uspelo uvrstiti tudi SNS 1,7-odstotka.

Vir: Siol.net

Zelo podobno razmerje med strankami je tudi pri analizi raziskave pri vseh sodelujočih. V tem primeru bi SDS prejela 23,9-odstotka, sledijo Gibanje Svoboda 15,1-odstotek, SD 5,9-odstotka, Povežimo Slovenijo 5,6-odstotka, Levica 3,6-odstotka, NSi3,3-odstotka in LMŠ 2,3-odstotka. SAB se je tudi na tej lestvici uvrstil za stranko Resni.ca in Pirati 1,7-odstotka.

Vir: Siol.net

Vir: Silo.net