Agencija Parsifal je med 20. in 22. majem za Nova24TV opravila telefonsko javnomnenjsko raziskavo, ki je pokazala, da velika večina vseh anketiranih, kar 70,7 odstotka, podpira predlog vlade za razdelitev turističnih vavčerjev, ki so namenjeni reševanju slovenske turistične dejavnosti. Velika večina je, sodeč po pridobljenih podatkih, tudi odločena, da bo turistični vavčer izkoristila. Podatki povedo, da velika večina predloge vlade podpira in je odločena pomagati slovenskemu turizmu, ki se je na račun epidemije novega koronavirusa znašel v veliki stiski.

V sklopu tretjega koronazakona bodo vsi polnoletni slovenski državljani prejeli turistični bon v vrednosti 200 evrov, vsi mladoletni pa v vrednosti 50 evrov. S tem namerava vlada reševati slovensko turistično dejavnost, ki je med najbolj prizadetimi v času koronakrize. Bon se bo lahko prenašal med najožjimi družinskimi člani, t.j. med starši in otroki ter brati in sestrami, veljaven pa bo do konca leta. Pri tem pa je potrebno opozoriti, da bon ne bo vplival na regres za letni dopust, ravno tako ne bo v fizični obliki, temveč bo FURS podatke pridobival iz registra nastanitvenih obratov.

Vprašanim so zastavili vprašanje: “Ali podpirate vladni predlog za razdelitev turističnih bonov oziroma vavčerjev v vrednosti 200 evrov za polnoletne in 50 evrov za mladoletne, med vse prebivalce Slovenije za spodbujanje koriščenja slovenskih turističnih storitev?” Kar 70,7 odstotka vprašanih je predlogu naklonjenih, le 26,4 odstotka pa je takih, ki se s predlogom ne strinjajo. 2,8 odstotka je bilo takšnih, ki se do predloga vlade za spodbujanje koriščenja slovenskih turističnih storitev, niso opredelili.

Avtorica Hana Murn, več lahko preberete tukaj.