Je Alenka Bratušek zaradi boja proti korupciji v zdravstvu, poskušala utišati Danijela Bešiča Loredana?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

V primeru Alenke Bratušek je v javnosti mogoče velikokrat slišati, da se ji gre za poštenje in ničelno toleranco do korupcije. Kot vse kaže gre pri njej večkrat za besede in ne toliko za dejanja. To nakazuje tudi izjava Danijela Bešiča Loredana, ki velja za velikega borca proti korupciji v zdravstvu, v oddaji Ena na ena, ki je navedel, da naj bi bila Alenka Bratušek ena tistih političark, ki si prizadeva za njegovo utišanje.

Danijel Bešič Loredan je skupaj z Erikom Brecljem pred skoraj desetletjem ustanovil iniciativo zdravnikov, ki se borijo proti korupciji v zdravstvu. Po besedah Bešič Loredana je takrat veliko zdravnikov pristopilo k projektu, v želji po zajezitvi korupcije v zdravstvu, sam pa je ure in ure presedel na protikorupcijski komisiji in nacionalnem preiskovalnem uradu. Kot je povedal mu je bilo takrat s strani NPU-ja zagotovljeno, da se nima česa bati, saj pazijo nanj. Kljub vsemu je takrat prejel informacije, da bi naj Alenka Bratušek dejala: “Dajte Breclja in Bešiča utišati, to je nesprejemljivo, kar se dogaja.”

Sicer je Alenka Bratušek na Facebooku navedbe Danijela Bešiča Loredana zanikala in zapisala: “Gospoda Breclja in Bešič Loredana cenim, saj imata enak pogled na pregon korupcije v slovenskem zdravstvu in državnih podjetjih. Iz tega razloga sem v času, ko sem vodila vlado, g. Bešiča povabila na razgovor, da bi postal minister za zdravje in mi pri tej nalogi pomagal. Na žalost se je takrat naše delo na vladi predčasno zaključilo in do realizacije tega predloga ni prišlo.”

Po navedbah Bratuškove naj bi tako ravnala tudi ob primeru zmage na volitvah, Bešič Loredana in Breclja pa bi povabila, da bi pomagala pri premagovanju korupcije v zdravstvu. Zapisala je še, da jo čudi, da Bešič Loredan ni informacije preveril pri njej.

Kljub vsemu je zanimivo, da poslanci SAB kljub zagotovilom Alenke Bratušek, da se borijo proti korupciji, minuli teden niso podprli predloga sprememb Zakona o javnem naročanju, ki so se nanašale ravno na zajezitev korupcije v zdravstvu. Koalicija je namreč sprejela spremembe s katerimi se bo preprečilo preplačevanje zdravstvenega materiala in pripomočkov, saj se uvajajo referenčne cene, ki bodo primerljive s skupnim evropskim trgom. S tem bo dobaviteljem onemogočeno, da bo prihajalo do dogovorov o razdelitvi trga in s tem posledično nenadzorovanih cen. Tako lahko zaključimo, da štejejo dejanja in ne besede.

Celoten članek si lahko preberete  tukaj.

Vir: Nova24TV