Je Alenkinemu Juretu Pavliču sam Robert Golob prižgal rdečo luč, zaradi domnevnega biznisiranja pri infrastrukturnih poslih?

Foto: Facebook

Kljub temu, da smo v vladi Roberta Goloba priča še tako nenavadnim zaposlitvenim manevrom, se enkrat ustavi tudi pri teh poskusih. Še najbolj zanimivo pa je to, da najbolj kadrovske niti vlečejo tisti ministri, ki so v Golobovo vlado prišli po tem, ko so jih ljudje odslovili tako z ministrskih kot poslanskih funkcij. Pod Robertom Golobom je Slovenija verjetno unikum v svetu, da kar po dve ministrstvi zasedata predsednika nekdanjih strank, ki se na zadnjih volitvah nista uvrstili v hram demokracije.

Sedaj v javnost prihajajo informacije, da je želela ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki je ena od teh dveh predstavnikov v državno institucijo “infiltrirati” svojega Jerneja Pavliča. Slednji namreč velja še za kako tesnega zaveznika Bratuškove in zagovornika njene politike. Še bolj zanimivo pa je, da naj bi imenovanje ustavil Robert Golob, ki je bil nenazadnje strankarski kolega Bratuškove in Pavliča.

Tako novinar Mirko Mayer razkriva, da naj bi pred časom Alenka Bratušek skušala v svet Agencije za varnost prometa imenovati ravno Jerneja Pavliča. Takšno imenovanje pa naj bi preprečil sam predsednik vlade, ker kot namiguje Mayer naj bi Pavlič pred kratkim sodeloval v spornih infrastrukturnih poslih.

Vir: X