Je GEN-I Robertu Golobu od leta 2016 neupravičeno izplačal več kot 450 tisoč evrov? Bo v primeru ugotovljenih nepravilnosti omenjena sredstva vrnil?

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je sporočilo, da je uvedlo postopek zoper organe nadzora družb GEN-I d.o.o., GEN-EL d.o.o., GEN-I ESCO d.o.o. in Elektro energija d.o.o, ker niso ministrstvu pravočasno poslali pogodb direktorjev družb, kar določa Zakon o prejemkih poslovnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti Republike Slovenije in samoupravnih lokalnih skupnostih (ZPPOGD).

Ministrstvo je od organov nadzora pri družbi GEN-I d.o.o. zahtevalo, da preverijo skladnost vseh bruto izplačanih prejemkov vodstvenih kadrov z določili  ZPPOGD v preteklih letih. Poudarili so še, da pogodbena določila, ki niso v skladu s tem zakonom postanejo nična. Odgovorne osebe so tudi pozvali, da zahtevajo vračilo preveč izplačanih prejemkov.
Na novico se je odzval tudi Mirko Mayer, ki je zapisal, da podatki Planet TV kažejo v smeri, da naj bi Robert golob od leta 2016 zaslužil 90.000 evrov več kot dopušča omenjeni zakon. To bi v primeru od leta 2016 do 2021 pomenilo 460 tisoč več kot dopušča zakon.
Vir: Twitter