Je Gregor Golobič z uporabo besede “mi” v oddaji Tarča priznal, da je Goloba “nastavila” globoka država?

Foto: Nova24TV

V prvi povolilni oddaji Tarča so že zelo dobro prikazali kdo stoji za morebitno novo vlado in kakšno podporo bo le ta imela skozi nekatere medije. To kažejo tudi gosteje, ki so jih v Tarči “skrbno” izbrali in pokazali kako se podpira posamezne politične opcije. Med gosti je bil tudi Gregor Golobič, ki je pokazal kdo stoji za Robertom Golobom in to je globoka država.

Nekdanji prvak stranke Zares in akter globoke države Gregor Golobič je v oddaji Tarča z voditeljico Eriko Žnidaršič uvodoma komentiral Golobovo namero, ko je ta zatrdil, kako naj bi naredil konec kadrovanju po liniji strankarskih izkaznic. “Mislim, da je to hvalevredno. Upam, da bo uspel. Verjamem pravzaprav, ker to niti ni tako težko. Ko sem sam vstopil v vlado kot minister in predsednik koalicijske stranke konec leta 2008, sem pri tem vztrajal. Preprečil sem, prepovedal generalnemu sekretarju stranke Zares, da se udeležuje tovrstnih koordinacij in jih ni bilo več. Zato sem si nakopal znotrajkoalicijske zamere in posledice,” je pojasnil Golobič, ki sicer sam velja za najbolj brutalnega kadrovnika v času divje privatizacije.

Golobič je zatrdil, da sam meni, da ni potrebe, da ko pride nova vlada, da se vse ključne ljudi državi zamenja. “Ne mislim, da so v tej situaciji menjave nekaj slabega. Mislim, da se je na teh volitvah zgodil referendum o slovenski ustavi in da je zmagala Koalicija ustavnega loka, ne strankarska, ampak koalicija volivcev s strankami, ki so prišle v parlament z izrazito večino in programom, da bodo znova vzpostavili elementarni ustavni in pravni red,” je dejal, čeprav sta stranki SAB in LMŠ izpadli in ob tem dodal, da je “del tega ustavnega in pravnega reda to, da se ne uprizarja kadrovski pokol, del tega je pa tudi to, da se po pokolu ne legalizira tisto, kar se je zgodilo”.

Golobič je aktualni vladi očital več kot 1100 imenovanj in 400 razrešitev. ” To je pokol, to ne sme ostati nesankcionirano,” je zatrdil. “Začeli so z direktorico NIJZ-ja in po dveh menjavah obglavili NIJZ sredi epidemije epidemiologov,” je izpostavil in dodal, da bi bilo potrebno po njegovo strogo ločiti politične funkcije, kot so sekretarji na ministrstvih, od strokovnih funkcij, kot je direktor Fursa, kjer po njegovem mnenju politika ne bi smela kadrovati po politični liniji. Očitno je Golobič pozabil, da Ivan Simič predstavlja enega najboljših in najbolj cenjenih davčnih strokovnjakov v Sloveniji ter da je bila nekdanja direktorica NIJZ Nina Pirnat, sicer povezana s stranko SD, zamenjana po tem, ko je povsem zamočila začetek vodenja epidemije. Vseskozi je namreč le ponavljala, kako naj ne bi bilo razloga za paniko. Čeprav je prvi dve leti vlado vodil Marjan Šarec, je Golobič seveda “pozabil” kakšno krepko reči okrog kadrovanja Šarčeve vlade, ki je sicer brutalno kadrovala na praktično vseh svojih sejah, ki so mnogokrat trajale le nekaj minut.

Okrog prisotnosti Jankovića v taboru Svoboda je Golobič dejal, da ni bilo to nobeno presenečenje, saj je bil Golob pred leti podpredsednik njegove stranke. “Imata nek odnos, ki je transparenten pravzaprav. Tukaj ni nobene skrivnosti. Kot je povedal, vse to je bilo na odprti sceni. To se ve. Problematičen so stvari, ki so skrite in se ne bi vedele. Za vse nas bi bilo veliko bolj sumljivo, če se ne bi pojavil,” je zatrdil med drugim in dodal, da ga to ne skrbi toliko.

“Mi moramo. Koalicija, o kateri Robert Golob govori, s civilno družbo. Pa ne spet civilne družbe reducirati na tiste, ki imajo velike zasluge. Za razliko od Goloba sem jaz čestital kolesarjem po volitvah. On mora šele zmagati volitve. Golob bo zmagal volitve, ko bo zmagal prve naslednje volitve. Sedaj je dobil kredit in fajn, da ga je dobil,” je dejal Golobič. Nedvomno je sodeč po odzivih največ pozornosti tukaj pritegnila uporaba besede “mi”, s čimer je Golobič kot znan predstavnik globoke države po mnenju številnih priznal, da je bil Golob res obraz globoke države.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Avtor: Sara Kovač

Vir: Nova24TV