Je javna RTV Slovenija s podelitvijo Ježkove nagrade Svetlani Makarovič dosegla novo dno? Ali za takšno izražanje sovraštva do Slovencev z njene strani plačujemo RTV prispevek?

Svetlana Makarovič. (Foto: Nova 24TV)

Odločitev, ki jo je včeraj sprejela javna RTV, bo še dolgo dvigala prav in pri veliki večini judi še poglobila razmišljanje o tem, zakaj je potrebno plačevati RTV prispevek. »Ježkovo nagrado za leto 2021 prejme igralka, dramatičarka, glasbenica, ilustratorka, pesnica, pisateljica, scenaristka in režiserka Svetlana Makarovič,« je bila ta odločitev javne RTV.

Spomnimo, da gre v primeru Svetlane Makarovič za eno najbolj nestrpnih javnih osebnosti, očitno si mnogi njeno javno izražanje sovraštva jemljejo za zgled. Makarovičeva je bila že leta 2000 nominirana in izbrana za to nagrado, a jo je zavrnila, ker jo je prejel tudi katoliški duhovnik pater Ivan Rupnik.

Na tem mestu bi se tako lahko vprašali, ali je nagrado dobila za svoje izražanje nestrpnosti, med drugim tudi za izrečene besede »j**o vam pas mater«, ter da je potrebno predsednika Boruta Pahorja »zbrcati v šaht«. Dodamo lahko samo še to, da se Frane Milčinski Ježek, verjetno ni zavzemal za takšno kulturo.

Celoten članek dostopen tukaj.

Vir: Demokracija