Je kdo že poklical na odgovornost Emilijo Stojmenovo Duh in jo udaril po žepu? Nihče namreč niti zastonj noče njenih računalnikov!

Foto: Zajem zaslona X / Dejan Skvarč

Ob interpelaciji ministrice Emilije Stojmenove Duh je bila ta zelo arogantna, njeni koalicijski zavezniki pa so jo branili, kako dobre in učinkovite računalnike je kupila. Na drugi strani pa vse od lanskega nakupa 13 tisoč računalnikov ter zapravljeni 6 milijonov evrov, mnogi opozarjajo, da gre za nespameten in skrajno zgrešen nakup. Računalniki so namreč neuporabni ter nekoristni. In kje smo danes?

https://x.com/Libertarec/status/1793710642823913596

Po poročanju Domovine namreč računalnikov, ki jih je kupila ministrica Stojmenova Duh nihče ne želi niti zastonj. Kot še porača omenjeni medij je namreč razpis Javnega štipendijskega sklada naletel na “gluha ušesa”, saj naj bi v mesecu dni za 10 tisoč računalnikov prišlo le 910 vlog. To pa je danes kristalno čista slika, da ni bila njena interpelacija namenjena diskreditaciji in vložena zato ker je “čefurka, tujka in ženska”, kot je sama zatrjevala, ampak izključno zaradi nesmotrne porabe javnega denarja.

Zaradi vsega tega bi bilo dobro videti, če je sedaj vlada ministrico že poklicala na zagovor in jo povprašala po nezanimanju za po njenem mnenju odlične računalnike. Nenazadnje pa bi ji bilo smiselno zastaviti vprašanje kako bo poskrbela za vračilo 6 milijonov evrov denarja, ki ga je porabila povsem netransparentno in so se prevalili v zasebne žepe. Ampak kot so zapisali na Domovini, če bi bilo to na Zahodu ministrica že zdavnaj ne bi opravljala te funkcije. V Sloveniji pa je žal to še vedno mogoče.

Vir: X in Domovina