Je Luka Mesec še vedno na stališču, da je Bernard Brščič fašist?

Luka Mesec, koordinator Levice. (Foto: Printscreen)

V začetku tedna je novinar Bojan Požar objavil sklep Okrajnega sodišča v Trbovljah, ki določa, da je minister Luka Mesec storil kaznivo dejanje razžalitve Bernarda Brščiča. Kot izhaja iz izreka je sodišče Luko Mesca spoznalo za krivega v primeru izreke besed fašist namenjenih Bernardu Brščiču.

Okrajno sodišče v Trbovljah je namreč ministra Levice spoznalo za krivega storitve dveh kaznivih dejanj razžalitve. Sodišče je takšno stališče zavzelo za izrečene besede: “zakaj je Kavarna Hayek, ki jo ureja Bernard Brščič, nekoč radikalen neoliberalec, danes fašist, govorila že desetletje proti obveznemu članstvu v obrnih in gospodarskih zbornica”. Luka Mesec je te besede izrekel leta 2018 na seji Državnega zbora.

Poleg tega kot ugotavlja sodišče je minister Mesec stališče, da je Bernard Brščič fašist ponovil istega leta v oddaji odmevi. Kljub temu pa je omenjeno sodišče ministro naložilo samo sodni opomin, Brščič pa sicer ministra toži še civilno za plačilo odškodnine. Novinar Bojan Požar ob tem poudarja, da je najbolj zanimivo, da večinski mediji o tej zadevi molčijo, kljub temu, da gre za sodbo proti aktualnemu ministru in podpredsedniku vlade.

Vir: X