Je Matej Tonin objavo o sodelovanju z Anžetom Logarjem naredil povsem samovoljno in brez resnega pogovora na to temo?

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Sedaj je že jasno, da se dr. Anže Logar s svojo platformo ne bo povezal z Novo Slovenijo oziroma ne bo kandidat za evropskega poslanca na njihovi listi. To vest je namreč dr. Logar uradno zanikal na POP TV v večerni oddaji, ko je Upravni odbor platforme soglasno podprl odločitev, da na evropske volitve ne bodo odšli z Novo Slovenijo. Bolj kot to pa so zanimive podrobnosti kako naj bi Matej Tonin zrežiral vest o morebitnem sodelovanju.

Kot razkriva novinar Bojan Požar naj bi bila to bolj kot ne zamisel predsednika NSi, o kateri pa se resno nikoli naj ne bi pogovarjal z dr. Anžetom Logarjem. Kot pojasnjuje Požar je “ponudba” dr. Logarju o skupnem sodelovanju nastala na precej neavaden način, predvsem za teme tako resne obravnave. Matej Tonin naj bi namreč na eni od prireditev pristopil do dr. Anžeta Logarja in mu predlgal skupni nastop na evropskih volitvah.

Dr. Logar naj bi se tej ideji nasmehnil in s tem je bila vsa zadeva tudi zaključena. Naslednji dan po dogodku pa kot navaja Bojan Požar naj bi Matej Tonin objavil twit o morebitnem sodelovanju Logarjeve platforme z NSi na prihajajočih evropskih volitvah. Gre za izredno nenavadno potezo Mateja Tonina, v kolikor navedbe Požarja držijo.

 

Vir: e-maribor in X