Je ministrica Astra Vrečko napad na Niko Kovač izkoristila za brezobzirni politično obračunavanje z desnico?

Asta Vrečko. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Edvard Kadič)

Veliko ljudi je napad neznanca na Niko Kovač v Ljubljani ostro obsodilo. Kljub temu, da je tako Kovačeva kot nekateri na levici za takšen dogodek okrivilo Janeza Janšo, Nova24Tv in desnico, se na drugi strani zastavljajo vprašanja ali morda ni tudi kdo na levici kriv za takšne dogodke.

Takšno dejanje je denimo nekdanji notranji minister Aleš Hojs, ki je zapisal: “Seveda je potrebno napad na N.Kovač obsoditi in storilca najti.” Hojs je sicer del krivde pripisal tudi osrednjim medijem, saj niso nasilja v času vlade Janeza Janše ostro in odločno obsodili.

Kljub vsem obsodbam nasilja z desnice pa nekatere poteze oziroma izjave kulturne ministrice Astre Vrečko nakazujejo, da se to izkorišča za politično obračunavanje in pridobivanje političnih točk. Na to dejstvo je opozoril tudi novinar Bojan Požar, ki je mnenja, da je to vidno vsakemu, ki to želi videti.

Kulturna ministrica je namreč izrazila prepričanje, da gre za šovinistični napad na osebo, ki zagovarja vrednote, katere naj bi Kovačeva tudi živela. Hkrati je za to obsodila desnico in njeno domnevno populistično propagando, s katero naj bi za svoje cilje uničevala politični prostor. Kljub temu, da policija še ni potrdila kdo je napadalec oziroma ga še ni našla, je ministrica za napad že obsodila desnico.

Vir: Twitter