Je nova koalicijska pogodba nastala pod “peresom” aktivistke Levice?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Iz dneva v dan je z različnih strani slišati, da je nova koalicijska pogodba Roberta Goloba veliko razočaranje, na nekaterih mestih pa naj bi šla celo ekstremno v levo. Nova24TV poroča, da v uredništvu razpolagajo s podatki, da naj bi bila ena od avtoric tega dokumenta Kaja Mlakar-Agrež. Mlakar-Agreževa je sebe opisala z besedami: “Izhajam iz partizanske družine, deležna sem bila socialistične vzgoje, poudarjenega socialnega čuta in vrednosti prostovoljstva. Politika me zanima že od otroštva, ko sem z mamo obiskovala sestanke ZSMS. Med spremljanjem balkanskih vojn sem postala odločna pacifistka. EKG je pokazal, da imam srčno os nagnjeno v levo.”

Foto: Nova24TV

Da gre pri koalicijski pogodbi za močno “nagnjenost” v levo oziroma Levici je precej nenavadno, saj naj bi bilo to v nasprotju ekonomske naravnanosti Roberta Goloba. Celo na 24ur so ob tem objavili članek, kjer se podjetniki kritično odzivajo na napoved morebitne nove koalicijske pogodbe in v njem navajajo ekonomista Marka Pahorja, ki je prepričan, da gre koalicijska pogodba veliko bolj levo kot sredinsko. Prepričan je tudi, da razveljavitev letos sprejete novele zakona o dohodnini ne spada v koalicijsko pogodbo. Mitja Kovač je v tem istem prispevku dejal: “Namesto prejšnjega desnega populizma dobivamo zdaj očitno ekstremno levi populizem.” Hkrati je mnenja, da bi takšna koalicijska pogodba lahko privedla do ekonomske katastrofe.

V kolikor držijo navedbe Nova24TV, da je bila koalicijska pogodba napisana v Levici, gre dejansko samo za lepopis programa petkovih kolesarjev in NVO-jev. Da si omenjene organizacije želijo uresničitev programa s koalicijsko pogodbo kažejo tudi besede Jaše Jenulla za Topnews takoj po volitvah: “Izredno veseli smo, da so se vse tri politične stranke, ki bodo, kot kaže, sestavljale novo vlado, odzvale pred volitvami na naš poziv in se opredelile do 138 zahtev civilne družbe. Za veliko večino zahtev civilne družbe so se soglasno strinjale in se zavezale, da jih bodo, če bodo izvoljene, implementirale. Sedaj je napočil čas za dejanja. Zato pozivamo novo vlado, da v koalicijsko pogodbo umesti vse ukrepe, ki so se jim stranke, ki jo sestavljajo, zavezale civilni družbi prek iniciative Glas ljudstva.

Foto: Novo24TV

 

Vir: Nova24TV